Europa

Marea Bitanie va acoperi cu până la 80% salariile angajaților

Guvernul britanic anunță că va subvenționa cu până la 80% salariile angajaților care au intrat în șomaj forțat din cauza pandemiei de coronavirus, transmite CNN.

Ministrul finanțelor, Rishi Sunak, a declarat că guvernul va acoperi 80% din salariile lucrătorilor pentru cel puțin următoarele trei luni până la un maxim de 2.700 euro pe lună. O sumă mai mare decât salariul mediu din Marea Britanie.

Sunak a spus că măsurile se vor aplica tuturor companiilor, atât celor mari cât și întreprinderilor mici. Măsura face parte dintr-un pachet de susținere a întreprinderilor britanice, incluzând scutiri fiscale în valoare totală de 32 miliarde euro și împrumuturi fără dobândă de până la 12 luni.

În ultimele zile, guvernul britanic a fost criticat pentru că nu a luat focarul de coronavirus suficient de serios. În acest context, premierul britanic Boris Johnson a anunțat că se vor impune măsuri mai stricte, inclusiv închiderea forțată a pub-urilor, restaurantelor, teatrelor, cinematografelor și sălilor de sport.

Restaurantele vor fi închise publicului începând de sâmbătă, 21 martie 2020, dar ar putea continua să livreze mâncarea la domiciliu – Boris Johnson

Primele plăți vor fi efectuate în câteva săptămâni, programul urmând să fie complet până la sfârșitul lunii aprilie. Aceste măsuri fac parte din programelor dezvăluite de guvernul britanic la începutul săptămânii pentru sprijinirea persoanelor fizice și a întreprinderilor.

Marea Britanie a anunțat și suspendarea impozitelor pentru afacerile locale care activează în sectoarele de retail și ospitaliere. Furnizorii de credite ipotecare au convenit, de asemenea, să întârzie plățile cu trei luni pentru persoanele afectate de coronavirus.

În ceea ce privește măsurile altor guverne, companiile din Danemarca vor primi fonduri guvernamentale pentru a acoperi 75% din facturile salariale timp de trei luni. Compensarea este plafonată la 3.000 euro pe angajat. Australia acordă 3,6 miliarde euro către 690.000 de întreprinderi mici, care angajează în jur de 7,8 milioane de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *