Europa

Halate medicale și măști haute couture pentru medicii din prima linie

Brandurile de lux Louis Vuitton, Burberry și Chanel au trecut la producția halatelor medicale pentru asistentele și medicii din prima linie, anunță CNN.

Producătorul francez haute couture Louis Vuitton a reconfigurat mai multe dintre atelierele sale din toată Franța pentru a produce sute de mii de măști non-chirurgicale pentru medicii și asistenții din spitale și instituții medicale. De asemenea, Louis Vuitton va produce și va dona mii de halate medicale pentru șase spitale din Paris, care au nevoie urgentă de echipament de protecție.

În urmă cu o lună Grupul LVMH, proprietarul brandului de lux Louis Vuitton, a anunțat va folosi divizia sa de cosmetice și parfumuri pentru a produce geluri antibacteriene care vor fi donate gratuit autorităților medicale din Franța.

În același timp și brandul britanic Burberry a folosit o parte din utilajele sale de producție pentru a fabrica măști chirurgicale pentru cadrele medicale. Compania a spus că va livra 100.000 de măști chirurgicale către Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, care vor fi distribuite personalului medical.

Burberry va utiliza fabrica de haine unde producea paltoane și trenciuri din Castleford, Yorkshire, pentru a realiza halate medicale și măști nechirurgicale pentru pacienții din spitalele din Marea Britanie.

O altă casă de modă, Chanel, va contribuie la efortul de a produce măști de față. Compania a solicitat în luna martie aprobarea materiilor prime și a prototipurilor, astfel încât specialiștii săi croitori să poată începe să producția măștilor de față și halatelor medicale.

Răspândirea rapidă a virusului din decembrie a creat un deficit global pentru echipamentele de protecție și produsele sanitare. Cum ar fi măștile de față, mănuși și halate medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *