Europa

Guvernul Britanic anunță un pachet de 1,25 miliarde lire sterline pentru startup-uri

Guvernul Marii Britanii a anunțat un pachet de 1,25 miliarde lire sterline pentru a sprijini startup-urile care nu sunt eligibile pentru schemele de ajutor de stat COVID-19 deja existente, transmite BBC.

Pachetul include un fond de investiții de 500 de milioane de lire sterline pentru companii cu creștere înaltă afectate de criză, alcătuit din finanțare de la guvern și sectorul privat.

IMM-urile care se concentrează pe cercetare și dezvoltare vor beneficia, de asemenea, de subvenții și împrumuturi de 750 de milioane de lire sterline.

Prin acest fond, guvernul va oferi companiilor din Marea Britanie între 125.000 și cinci milioane lire sterline. Pentru ca un startup să fie eligibil, business-ul trebuie să fie o companie înregistrată în Marea Britanie, care a strâns anterior investiții de capital de cel puțin 250.000 lire sterline în ultimii cinci ani.

Ajutorul orientat și adaptat va asigura protejarea întreprinderilor din unele dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei Regatului Unit – Cancelarul Rachetei Sunak

În plus, orice finanțare din partea guvernului nu poate depăși suma pe care startup-urile au strâns-o de la investitori privați. În cazul în care banii nu sunt rambursați, guvernul va prelua un pachet de acțiuni ale companiei.

Săptămâna trecută au fost aprobate puțin peste un miliard de lire sterline din creditele acordate de guvern dintr-un pachet de sprijin total de 330 miliarde de lire sterline.

În cadrul schemei, guvernul garantează 80% din fiecare împrumuturi, care sunt emise de bănci. Însă multe business-uri au spus că aceste bănci au acordat lent împrumuturi deoarece acestea ar trebui să acopere 20% din pierderile acordate care nu pot fi rambursate. Astfel, Trezoreria a mărit garanția guvernului la 100% pentru a accelera procesul de aprobare a împrumuturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *