Europa

Fabricile de alcool din Europa trec pe producția gelurilor dezinfectante

Companiile producătoare de alcool din toată Europa suspendă producția de băuturi spirtuoase și încep să fabrice geluri antibacteriene.

Pe fondul pandemiei, chiar dacă pare un gest sinucigaș, producătorii europeni de alcool au luat o decizie radicală, alăturându-se eforturilor mondiale de creștere a producției de geluri. Este perioada în care oamenii sunt mai preocupați de igiena personală, dar mai ales unitățile medicale au nevoie de cantități impresionante de aceste produse.

Companiile scoțiene BrewDog și Leith Gin au anunțat că vor începe producția de geluri dezinfectante la fabrica de bere din Scoția. Pentru a primi sprijin, companiile au apelat și la donații de sticle mici din plastic ce vor fi folosite ca ambalaje pentru gelurile antibacteriene.

Verdant Spirits, o distilerie cu sediul în Dundee, Scoția, s-a alăturat eforturilor colegilor săi și a face apel la donații pentru a produce dezinfectat care va fi ulterior oferit gratuit autorităților medicale.

În Franța, compania de băuturi Pernod Ricard a declarat că va dona 70.000 de litri de alcool pur pentru a produce produse de igienizare. Compania lucrează cu Laboratoire Cooper, un furnizor de produse dezinfectante pentru farmaciile din Franța.

Filialele Pernod Ricard din Suedia, Irlanda, Spania și Statele Unite vor contribui, de asemenea, la eforturile locale de a stimula producția de dezinfectant.

În producția de geluri antibacteriene vor fi implicați și producătorii Absolut Vodka din Suedia, Rabbit Hole, Smooth Ambler și TX Whisky în Statele Unite, precum și alte fabrici din Spania și Irlanda.

În același timp, Grupul LVMH, proprietarul brandului de lux Louis Vuitton, va folosi divizia sa de comsetice și parfumuri pentru a produce dezinfectant care vor fi donat gratuit autorităților medicale din Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *