Europa

Dyson va produce 15.000 de ventilatoare pentru instituțiile medicale din UK

Compania britanică de tehnologie Dyson intenționează să producă 15.000 de ventilatoare medicale în doar câteva săptămâni, care vor fi distribuite către Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, scrie Financial Times.

Guvernul din Marea Britanie a cerut companiei Dyson să fabrice 10.000 de ventilatoare, urmând ca aceastea să fie livrate în câteva săptămâni. Sir James Dyson, fondatorul companiei, va plăti pentru producția celor 5.000 de ventilaoare medicale, 4.000 dintre ele urmând să fie donate altor țări care se luptă cu COVID-19.

Modelul CoVent al lui Dyson a fost dezvoltat în 10 zile împreună cu The Technology Partnership, o companie de dispozitive medicale cu sediul în Cambridge.

Dyson va asambla ventilatoarele la centrul său de cercetare din Hullavington, Wiltshire. Noul model va conține motoare Dyson fabricate în Singapore, unde compania intenționa să producă o mașină electrică până când programul a fost anulat anul trecut.

Acest nou dispozitiv poate fi fabricat rapid, eficient și este conceput pentru a răspunde nevoilor clinice specifice pacienților cu Covid-19 – Sir James Dyson, Fondator Dyson

Serviciul Național de Sănătate are acces la 8.175 de ventilatoare, dar guvernul a indicat că sunt necesare 60.000 în total, anterior necesarul de echipamente medicale fiind estimat la 30.000. Deficitul este greu de conectat, deoarece Marea Britanie nu este un producător major al acestor echipamente.

Miniștrii din Marea Britanie a aprobat deja construirea unui consorțiu aerospațial-auto, numit Ventilator Challenge Marea Britanie, pentru a accelera producția a două aparate existente fabricate în țară.

Unul este un ventilator de transport produs în Luton de către Smiths Group, care este de obicei folosit în ambulanțe, iar celălalt model, realizat de Penlon în Oxfordshire, va fi modificat pentru a ăutea fi utilizat în tratarea pacienților grav bolnavi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *