Europa

De la haute couture la ”le petit masque”: Balenciaga și Saint Laurent trec la producția de măști chirurgicale

Conglomeratul de modă de lux Kering SA, care deține brandurile de lux Balenciaga și Yves Saint Laurent, a anunțat că va produce măști chirurgiale în atelierele din Franța, pe care le va dona unităților medicale.

Măștile vor fi produse în fabrica Saint Laurent din orașul Angers și din atelierul Balenciaga din Paris, anunță Bloomberg. De asemenea, în fabricile Gucci, brand de lux deținut tot de Kering, va produce şi dona alte 1,1 milioane de măşti şi 55.000 de costume medicilor din Italia.

Până când va obține aprobarea necesară din partea autorităților de sănătate, conglomeratul a anunțat că va oferi gratuit sistemului spitalicesc trei milioane de măști chirurgicale importate din China.

Ministerul Sănătății din Franța a anunțat duminică că pandemia de coronavirus a continuat să se răspândească și să se agraveze. Au fost 16.018 cazuri de coronavirus confirmate și 674 de decese în țară la aproape o săptămână după ce Guvernul a impus cetățenilor limitarea călătoriilor.

Alte companii importante au participat, de asemenea, la fabricarea produselor sanitare. Conglomeratul LVMH a anunţat săptămâna trecută că va colabora cu Guvernul francez pentru a importa 40 de milioane de măşti chirurgicale de la un furnizor din China.

Pe lângă importul de măști, Grupul LVMH a anunțat că va folosi divizia sa de comsetice și parfumuri, precum Christian Dior și Givenchy, pentru a produce geluri antibacteriene care vor fi donate gratuit autorităților medicale din Franța.

Companiile de bunuri de lux au raportat pierderi mari din cauza crizei provocate de coronavirus, fiind forţate să îşi închidă magazinele. Acțiunile Kering au scăzut cu peste 30% de la începutul anului, deoarece blocajele regionale și restricțiile de călătorie au dus la o încetinire economică a cererii în piața de lux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *