Europa

Banca Centrală Europeană disponibilizează 750 miliarde euro în Programul de sprijin a mediului public și privat

Banca Centrală Europeană

Banca Centrală Europeană a lansat Programul de achiziții de active din sectorul privat, în valoare de 750 miliarde euro, pentru a ajuta în combaterea pandemiei de COVID-19.

Consiliul guvernatorilor a decis, ieri, 18 martie 2020, achiziția de active în sectorul privat și public pentru a proteja politica monetară în contextul răspândirii coronavirusului. Programul se va derula până la sfârșitul acestui an.

BCE se va asigura că toate sectoarele economiei pot beneficia de condiții de finanțare care le permit să facă față acestui șoc. Acest lucru se aplică în mod egal familiilor, firmelor, băncilor și guvernelor”, menționează comunicatul publicat pe site-ul oficial al BCE.

Acest program se adaugă pachetului de achiziții în valoare de 120 miliarde euro demarat deja de BCE.

Și Senatul Statelor Unite ale Americii (SUA) a aprobat un set de măsuri medicale și sociale în valoare de 100 miliarde dolari. Programul prevede efectuarea de analize de diagnosticare, finanțarea concediilor medicale, aprovizionarea cu alimenta și alte acțiuni urgente.

Președenția SUA și liderii Congresului discută și despre un alt proiect de stimulare economică, care ar putea avea valoarea de 1.300 miliarde dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *