Europa

Austria restricționează adunările în public mai mari de cinci persoane

Guvernul din Austria limitează la nivel național orice adunare care presupune mai mult de cinci persoane, fiind restricționate ieșirile în public.

Cancelarul Sebastian Kurz a declarat duminică că ar trebui să existe doar trei motive pentru ca oamenii să plece de acasă: muncă esențială, achiziții esențiale, cum ar fi mâncare și ajutorarea altor oameni. Cetățenii vor putea ieși din casă fie singuri fie cu persoane care locuiesc în aceeași reședință.

Decizia cancelarului de a limita accesul populației pe străzi a apărut la scurt timp după ce guvernatorul provinciei Tirol anunțase că blochează regiunea alpină, care este cea mai afectată regiune din Austria, unde sunt infectate peste 250 de persoane. În Austria au fost confirmate 800 de infecții de coronavirus și o persoană decedată.

Tot mai multe țări iau măsuri prin închiderea granițelor sau limitarea circulației pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Norvegia, care a închis deja școlile, urmează să închidă aeroporturile și porturile. Guvernul Sloveniei a anunțat oprirea funcționării transportului public. 

Franța și Elveția au interzis evenimentele care implică peste 1.000 de persoane. Ministrul transporturilor din Italia a semnat un decret prin care interzicea pasagerilor să ia feribotul spre Sardinia, o mare insulă mediteraneană.

În prezent, la nivel mondial au fost înregistrate peste 170.000 de cazuri infectate cu coronavirus și peste 6.000 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *