Start up

Startupul românesc Wello a fost selectat în acceleratorul Google for Startups

Șase startup-uri din Europa au fost selectate în acceleratorul de business Google for Startups, în cadrul Business Model Mastering, program destinat companiilor aflate în faza de creștere, printre care și startup-ul Wello din Cluj.

Până pe 4 iunie startup-urile selectate vor face parte dintr-un program intensiv de accelerare de business, bazat pe o serie de workshop-uri interactive, în timpul cărora va avea acces la know-how, instrumente și îndrumări aplicate, pe care să le folosească pentru a crește eficiența actualului model de business.

Structura programului le oferă companiilor selectate posibilitatea de a discuta cu experți de top și alți participanți despre provocările curente de afaceri și soluții la situații concrete.

Dezvoltarea platformei Wello a început în august 2017, după ce fondatorii au primit o finanțare nerambursabilă în valoare de peste 650.000 de euro, proiectul fiind desemnat câștigător în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Selectarea în programul de accelerare ne dă acces la cele mai bune produse, conexiuni și practici Google, pentru a dezvolta mai bine și rapid platforma Wello –  Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello

Varianta beta a aplicației a fost lansată în noiembrie anul trecut, fiind descărcată de peste 10.000 de ori, iar versiunea finală va fi lansată pe 1 iunie 2020.

Wello este platforma de sănătate pentru copii și părinți, bazată pe un program de inteligență artificială. Startup-ul își propune să ajute copiii cu probleme de greutate să slăbească şi să aibă un stil de viață sănătos, bazat pe alimentație corespunzătoare, activitate fizică, motivându-i prin joc să își îndeplinească obiectivele.

Aplicația Wello este dezvoltată de Art Dynasty, companie prezentă pe piața românească a serviciilor de design specializat, User Interface și User Experience Design, din anul 2010. Valoarea totală a proiectului este de 1 milion de euro, din care 650.000 de euro sunt fonduri nerambursabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.