Start up

Startup-ul XVision a lansat prima aplicație din România pentru radiografii pulmonare

Prin aplicația dezvoltată de startup-ul MedTech XVision, medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara vor putea interpreta mai multe radiografii pulmonare în fiecare zi.

Startup-ul va introduce în spitalul din Timișoara prima aplicație pentru radiografii pulmonare din România bazată pe inteligență artificială.

Astfel, pentru că aplicația analizează mai rapid și mai ușor radiografiile, medicii vor putea interpreta până la 200 de radiografii pulmonare pe zi, cu 20% mai multe ca până acum.

În prezent, aplicația generează date doar pentru zona toracală. Însă, va fi dezvoltată cât de curând pentru a putea furniza informații pentru radiografii ale membrelor superioare și inferioare, precum și CT-uri și RMN-uri.

Introducerea platformei în spitalul din Timișoara are loc după derularea unui proiect pilot pe o perioadă de un an, care a avut scopul de a îmbunătăți algoritmii folosiți în analiza radiografiilor și de a eficientiza procesul de interpretare. 

În 2020 intenționăm să ne extindem și pe piețele internaționale –  Ștefan Iarca, co-fondator XVision.

Startup-ul românesc MedTech XVision, înființat în urmă cu doi ani de în Timișoara, s-a extind la nivel național anul trecut, platforma fiind acum testată de spitale din Timișoara, Oradea și București.

Cu ajutorul platformei XVision, imagistica medicală beneficiază de avantajul tehnologic oferit de inteligența artificială asigurând un act medical mai eficient, centrat pe calitatea relației pacient-medic.

În 2019, startup-ul a fost selectat în programul de accelerare Techcelerator prin intermediul căruia au ridicat o investiție totală de 100.000 de euro de la GapMinder Venture Partners.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *