Start up

Startup-ul românesc RecoMedica evaluează gratuit pacienții

Peste 60 de medici din rețeaua RecoMedica, startup-ul românesc care oferă ghidare și asistență medicală, acordă utilizatorilor evaluare medicală gratuită online, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Platforma medicală poate fi folosită de români complet gratuit pentru a verifica dacă simptomele pe care aceștia le au sunt urgente sau dacă au fost infectați cu virusului COVID-19.

Peste 2.000 de solicitări online au fost înregistrate în ultima lună pe site-ul RecoMedica. Timpul mediu de răspuns este de o oră. Însă, variază în funcție de numărul de cereri care vin în diferite perioade ale zilei. Astfel, utilizatorul poate primi rezultate între 15 minute și maximum trei ore.
Momentan RecoMedica recrutează mai multi medici parteneri, pentru a răspunde cât mai rapid utilizatorilor. 

Suntem printre primele proiecte medicale din Europa care au luat atitudinea de a ajuta la gestionarea situației actuale – Eduard Cioroaga, co-fondatorul și CEO-ul RecoMedica.

Dintre cazurile înregistrate până în prezent în platformă, 80% au primit Nivel de Urgență Zero sau Ușor – au făcut o simplă verificare și au doar probleme minore de prevenție medicală. Cei 13% au primit Nivel de Urgență Mediu – au fost direcționați în zilele următoare spre un serviciu medical de tip Medicina de Familie. Au existat 2% situații medicale complicate, 2% persoane cu depresie sau anxietate, precum și 3 % probleme respiratorii.

„Recomandarea mea este să evităm panica, reacțiile emoționale disproporționate generate de acest eveniment”, spune Cristina Matei, medic primar medicină de familie în București și medic colaborator RecoMedica.

RecoMedica este un proiect online de ghidare și asistență medicală gratuită. Compania asigură un sistem triaj medical online gratuit, prin colaborarea cu peste 60 de cadre medicale din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *