Start up

Startup-ul de telemedicină Telios atrage încă o finațare de 200.000 dolari

Startup-ul Telios a încheiat o nouă rundă de investiții de 200.000 de dolari de la fondul de investiții Transilvania Angela Network, cu implicarea altor două rețele de investitori de tip angel, Growceanu și TechAngels.

Celor trei investitori s-au alăturat și Sperik Accelerator, precum și un fond de investiții din Olanda și un investitor privat din Belgia.

Prin finanțarea primită de la fondurile de investiții, startup-ul va crește gradul de conștientizare a beneficiilor telemedicinei în România, consolidarea poziției pe piață, extinderea echipei medicale și îmbunătățirea funcționalităților platformei.

Serviciile Telios acoperă un număr divers de pacienți, de la manageri la angajați din diverse industrii, care pentru a menține economia funcțională în timpul crizei actuale, au atât nevoie de protecție împotriva COVID-19 cât și de servicii de asistență medicală furnizate de la distanță.

Printre companiile și asiguratorii care au optat pentru serviciile medicale de telemedicină Telios Care se numără și Asirom.

Companiile private și asigurătorii pot oferi angajaților și pacienților asigurați, împreună cu familiile lor, acces la servicii de telemedicină de vârf furnizate de o echipă dedicată de medici și asistente.

Pacienții vor putea apela pentru o programare prin telefon sau online, primind consultație de la cel mai potrivit specialist, fără a fi expuși contactului cu alți pacienți.

Telios ajută sistemul de asistență medicală să învețe cum să reducă numărul de vizite la clinici și cum să beneficieze de economisirea timpului și a costurilor pentru angajați și companii – Florin Pop, Transilvania Angels Network

Telemedicina deține răspunsul la multe dintre problemele din sistemul de sănătate din România. Rezultate unui sondaj publicat la începutul anului 2020, la care au răspuns peste 10.000 de persoane din opt orașe din România, a arătat că 85% dintre persoanele care au nevoie de asistență medicală amână de obicei vizita la medic sau o anulează cu totul.

Acest lucru expune milioane de români la riscuri pentru sănătate, zile de muncă ratate și o calitate a vieții mai scăzută. De asemenea, afectează în mod direct productivitatea și cifra de afaceri a companiilor, deoarece foarte mulți angajați nu vin la muncă din motive care ar putea fi evitate printr-o vizită timpurie la medic.

Telios a fost lansat în august 2018, după doi ani de dezvoltare a platformei. În prezent, startup-ul dezvoltă o aplicație AI pentru autodiagnosticare pe care intenționează să o lanseze în curând. Telios își propune să-și extindă serviciile în mai multe țări din Europa de Est, păstrându-și totodată angajamentul de a pune telemedicina la dispoziția cât mai multor pacienți din comunitățile defavorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *