Start up

Start-Up Nation se reconfigurează spre Tech

Schimbarea celei de-a treia ediții a programului Start-Up Nation în Start-Up Tech Nation este una dintre principalele propuneri ale Consiliului Național al Întreprinzătorilor Pivate Mici și Mijlocii din România.

Pe lângă o denumire diferită, CNIPMMR va introduce restricția de înstrăinare a mai mult de 49% din părțile sociale sau pe acțiuni pe perioada programului, scrie News.ro.

Consiliul intenționează să elimine diferența de punctaj dintre București, Ilfov și Cluj și restul județelor pentru ca toate întreprinderile să aibă aceleași șanse de câștig. În plus, se va acorda un punctaj suplimentar celor aplicanților care s-au întors din diaspora pentru a deschide un business programul Start-Up Tech Nation.Pentru a oferi șanse egale tuturor, locurile de muncă create prin program vor fi ocupate și de angajați care nu au mai avut un job în ultimele șase luni.

IMM-urile vor fi obligate să se digitalizeze prin cumpărarea unui site de prezentare a activității firmei, un soft de gestiune a datelor și să implementeze semnătura electronică. Valoarea maximă a acestor software-uri nu trebuie să depășească 25.000 lei.

Acordarea de punctaj suplimentar componentei de contribuţie proprie, precum şi proiectelor cu componentă de inovare socială, care rezolvă una sau mai multe din problemele sociale ale comunităţii, sunt celelalte pronuneri ale CNIPMMR.

Patronatul mai recomandă şi renunţarea la departajare în funcţie de numărul de locuri de muncă, dar păstrarea obligativităţii creării a cel puțin unui nou loc de muncă. De asemenea, acordă punctaj suplimentar asociaţilor sau acţionarilor care nu au mai avut calitatea de asociat sau acţionar în altă întreprindere. Societățile eligibile sunt cele înființate începând cu data de 1 ianurie 2018. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *