Global Start up

Șapte startup-uri fondate de studenți vor primi finanțare de la alți studenți

Creator Fund, noul fond de investiții dedicat studențiilor din Marea Britanie, creat de către incubatorul de business Founders Factory, intenționează să investească în șapte startup-uri studențești în următoarele 12 luni, scrie TechCrunch.

Fondul de investiții pentru stundeți a fost lansat la sfârșitul lunii februarie anul acesta în Marea Britanie, dar intenționează pe viitor să ajungă în mai multe universități din Europa.

Creator Fund va fi compus din mai mulți studenți care vor investi până la 30.000 lire sterline în noi proiecte de tehnologie.

Până în prezent, în cursa pentru finanțare s-au înscris 14 universități din Marea Britanie: Oxford, Cambridge, LSE, UCL, Kings, Imperial, LBS, Warwick, Newcastle, Nottingham, Edinburgh, Leeds, Aberdeen și St Andrews.

Formăm studenți la universități de top din UK și le oferim sprijinul în primă rundă de finanțare- Jamie Macfarlane, Fondator și CEO Creator Fund 

Fondul a investit deja în startup-ul Refund Giant, un serviciu care conectează automat cardul de credit și de debit pentru a oferi turiștilor care fac cumpărături în UE rambursări mai rapide la produsele achiziționate. Startup-ul a fost dezvoltat de doi stundeți de la Imperial College din Londra, Shawn and Alex.

În echipa noului fond de investiții se află Richa Bajpai, studentul din India care a înființat o companie globală de CSR (Responsabilitate socială a corporațiilor), care a atras investiții de peste 20 milioane dolari. Precum și Toyosi Ogedengbe, studentul din Nigeria care a lansat anterior o platformă pentru a ajuta investitorii să desfășoare finanțări în Africa de Vest.

Founders Factory a fost fondat în 2015 și își are sediul în Londra, unde lucrează peste 70 de angajați. Incubatorul a format peste 100 de startup-uri din domeniile AI, retail, turism, fintech și educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *