Start up

Prin fenix.eco utilizatorii pot cumpăra telefoane la jumătate de preț

Startup-ul românesc fenix.eco vinde pe platforma sa online telefoane smartphone recondiționate la jumătate de preț față de cel inițial în magazine de specialitate.

Grégoire Vigroux, antreprenor în serie și business angel, și Adrien Arnoux, fost manager din cadrul Amazon, sunt cei care au pus bazele platormei online de telefoane mobile inteligente recondiționate. Până în prezent Grégoire Vigroux a investit în startup 200.000 de euro, precum și în alte 12 companii din România și a lansat cinci companii pe cont propriu.

Obiectivul pe termen lung în Româna este de a atrage 10% din piața telefoanelor smartphone recondiționate: de a vinde 500.000 de telefoane pe an. Pentru 2021, compania își propune să extindă platforma online în alte trei țări din Europa de Est.

Pe platformă sunt disponibile peste 20 de modele de telefoane mobile recondiționate, oferind consumatorilor avantaje similare cu cele corespunzătoare telefoanelor noi: experiența clientului, calitatea și garanția.

Fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea, clienții noștri pot economisi până la 50% din valoarea telefonului Grégoire Vigroux, co-fondator  fenix.eco

Apple, Samsung și Huawei sunt printre brandurile regăsite pe platformă, telefoanele având o vechime de 12 până la 36 de luni. Toate datele utilizatorului anterior au fost curățate și recondiționate complet de către un partener certificat ISO.

Toate telefoanele fenix.eco sunt vândute cu o garanție de 12 luni. Clienții din România primesc produsul între 24 și 48 de ore de la momentul plasării comenzii pe fenix.eco. Pe lângă telefonul recondiționat, compania oferă clienților și accesorii, inclusiv un cablu și set de căști noi.

Se estimează că piața mondială a telefoanelor mobile refolosite va crește de la 27 de miliarde de dolari în 2019 la 67 de miliarde de dolari în 2023. În Franța și Germania, telefoanele inteligente recondiționate au reprezentat mai mult de 10% din piață în 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *