Start up

Se pregătește de start a treia ediție Start-Up Nation

Programul Start-Up Nation Romania se va relua după aprobarea Legii bugetului de stat şi alocarea creditelor de angajament şi bugetare necesare implementării schemelor de minimis.

Schimbarea celei de-a treia ediții a programului Start-Up Nation în Start-Up Tech Nation este una dintre principalele propuneri ale Consiliului Național al Întreprinzătorilor Pivate Mici și Mijlocii din România. Pe lângă o denumire diferită, CNIPMMR va introduce restricția de înstrăinare a mai mult de 49% din părțile sociale sau pe acțiuni pe perioada programului.

Pentru dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii există un Comitet Consultativ, organizat anual, care se ocupă cu identificarea problemelor IMM-urilor. Acesta este organizat în vederea identificării şi dezbaterii problemelor din sectorul IMM, pentru elaborarea de recomandări necesare dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii.

Comitetul are rol consultativ în aprobarea programelor şi măsurilor de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării sectorului de IMM-uri – Virgil Popescu, Ministrul Economiei.

În cadrul Comitetului Consultativ, din care fac parte toate organizaţiile guvernamentale şi non-guvernamentale implicate în sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării IMM, se propun şi se supun la vot atât procedurile de implementare ale programelor ce urmează a fi implementate, cât şi grilele de punctaj aferente înscrierilor online. În funcţie de strategia de dezvoltare a IMM, precum şi a priorităţilor de dezvoltare a economiei.

Aceste grile vor fi postate transparent în dezbatere publică anterior întrunirii CCDIMM în aşa fel încât să poată fi analizarte şi centralizate toate propunerile de modificări primite din partea mediului de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *