Start up

Platforma educațională „Vreau La” pregătește elevii de liceu pentru admiterea la facultate

Prin platforma educațională online „Vreau La”, elevii de liceu se vor putea pregăti gratuit pentru examenul de admitere la Politehnica din București, urmând să se adauge și alte specializări, precum Medicină și Drept.

Misiunea startup-ului este de a oferi posibilitatea oricărui liceean să se pregătească virtual pentru examenul de admitere, într-un mod interactiv. Platforma online a fost dezvoltată de Mihai Pirvuleț și Codruț Lemeni, doi studenți la Politehnică în anul II.

Decizia de a lansa platforma în acest moment a venit în contextul școlilor închise care nu mai organizează simulă de admitere pentru facultate. În ultimele trei săptămâni pe platformă s-au înscris peste 500 de liceeni.

Peste 2.300 de grile unice cu răspuns imediat sunt disponibile elevilor la exerciții de matematică, fizică și informatică. De asemenea, utilizatorii vor participa și la simulari de admitere pentru cei care vor optează pentru Politehnică.

Inițial ne-am propus să lansăm platforma în următorul an universitar, însă am grăbit dezvoltarea pentru a veni în ajutorul liceenilor care își doresc sa continue pregătirea pentru facultate – Codruț Lemeni, co-fondator „Vreau La”

Pe platformă vor fi adăugate peste alte 150 de seturi de exerciții, în prezent aflate în faza de verificare. Cele disponibile momentan au fost elaborate pornind de la tipurile de exerciții din grilele de admitere din anii precedenți din cadrul facultăților politehnice.

Echipa este în căutare de profesori și colaboratori interesați să contribuie cu teste noi de la alte facultăți, pentru a crește lista de materii disponibile online. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *