Start up

Platforma Medicai obține o finanțare de 500.000 euro

Startup-ul românesc Medicai a primit o finanțare de 500.000 de euro de la fondatorul grupului Superbet, Sacha Dragic, prin intermediul fondului de investiții D Moonshots.

Medicai este un portal de colaborare online pentru investigații medicale, care facilitează colaborarea medic-pacient, găzduirea și transmiterea online a investigațiilor imagistice.

Platforma se adresează atât doctorilor care vor să își creeze propria arhivă de pacienți și să colaboreze cu alți medici, cât și pacienților, care își pot crea arhiva medicală online, vizualiza investigațiile imagistice și solicita ajutor medical.

La runda de finanțare a mai participat ROCA X, un fond de investiții în tehnologie. Înainte de această rundă, Medicai a atras o finanțare de la fondul de investiții de capital de risc GapMinder.

Platforma integrează serviciile clinicile medicale și permite astfel să trimită analizele imagistice direct pacienților prin platforma proprie sau să colaboreze cu alte clinici. Medicai este deja utilizat de 150 de doctori, iar 20% dintre ei folosesc aplicația în fiecare zi.

Tranzacția reprezintă o validare din partea unor antreprenori și investitori care cred în misiunea noastră – Mircea Popa, fondator și CEO Medicai.

În noiembie 2019, startup-ul a câștigat premiul de 30.000 euro la competiția Startarium PitchDay. Startarium este cea mai complexă platformă pentru antreprenori la început de drum, lansată de Impact Hub Bucharest și ING.

ROOCA X este un fond de investiții românesc, cu obiectivul de a crea o punte de legătură între companiile tech, investitorii privați și instituționali și piețele de desfacere worldwide.

Cu un buget de 2,7 milioane euro, fondul a investit deja 600.000 de euro în cinci startup-uri. Portofoliul lor cuprinde afacerile Feel, Beez, Feexers, Betmakets și PatchAI.

Printre membrii ROCA X se numără Andrei Cionca, fondatorul proiectului, Liviu Stoleru, CEO Cemacon, Lucia Costea, Managing Partener Secom, Oana-Ionela Luca, George-Mircea Târnoveanu și Marius Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *