Start up

Alte 7 milioane dolari pentru TypingDNA România

Startup-ul românesc TypingDNA a atras o nouă rudă de finanțare de șapte milioane de dolari condusă de Gradient Ventures, la care au participat și GapMinder Ventures și Techstars Ventures.

Cu banii primiți de la investitori, compania intenționează să își extindă rețeaua de suport pentru dezvoltatori, dar și să ofere mai multe instrumente pentru a-și integra API-ul cu platformele existente de dezvoltare a site-urilor web.

TypingDNA a dezvoltat algoritmi și tehnologii proprii de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia utilizează tastatura. Printr-un proces de observare și învățare a modului în care utilizatorul tastează, startup-ul poate recunoaște încercările ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut.

Această tehnologie, cunoscută sub numele de typing biometrics, va permite aplicațiilor existente precum autentificarea, detectarea fraudelor, recuperarea parolelor, în domenii variate precum financiar bancar.

Typing biometrics este cea mai bună formă de identificare a persoanelor, fără a compromite confidențialitatea sau securitatea – Darian Shirazi, General Partner, Gradient Ventures.

GapMinder a investit 1,2 milioane de dolari în această nouă rundă. În noiembrie 2018, TypingDNA a mai obținut o investiție de 1,5 milioane de dolari de la fondul GapMinder Ventures, cu participarea unor investitori din Statele Unite, Marea Britanie și România.

În 2018, startup-ul a absolvit un program de accelerare a afacerilor denumit Techstars din New York. În cadrul căruia a reușit să atragă 1,3 milioane euro de la investitori din Sua, Marea Britanie și România. Precum și alte 5,25 milioane dolari în SUA, potrivit unui raport al Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC).

Fondatorii TypingDNA Raul Popa și Cristian Tamaș spun că tehnologia de citire a tiparelor de tastare pe care au dezvoltat-o are o acuratețe între 99% și 99,9%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *