Dedicat startup-urilor din domeniile educației și inovației, orașe și comunități sustenabile și business responsabil, acceleratorul de afaceri din București, Commons Accel, deschide porțile unei noi ediții de finanțare.
Cea de-a doua ediție a acceleratorului de business, care va fi lansată în 2 aprilie a.c., îmbină sesiuni de mentorat, workshopuri și sprijin pentru internaționalizarea și scalarea afacerii.
În cele două luni de program, viitorii antreprenori vor participa la 75 de ore de sesiuni de mentorat și se vor întâlni cu investitori și fonduri de investiții.
Programul este structurat pe trei module, prin care antreprenorii vor învăța cum să dezvolte un model sustenabil de business, o strategie clară de brand, un plan financiar și de investiții.
Printre mentorii care îi vor îndruma pe antreprenori în tot acest timp se numără Mihai Raneti, founder și CEO Cyber Swarm; Mihai Rotaru, CEO și founder Clever Taxi; Iulian Circiumaru,Managing Partener V7 CapitalȘ Cristian Negrutiu, Partener Sparking Capital; Dan Călugăreanu, Partener Eraly Game Ventures, precum și Peter Barta, co-fondator The Long Run.
Am pus la un loc toată experiența pe care am acumulat-o în ultimii șase ani și am pliat-o pe nevoile startup-urilor românești – Matei Dumitrescu, fondator Commons Accel
În Ziua Z-Demo Day, care va avea loc pe 2 aprilie, cele mai bune startup-uri își vor prezenta ideea și planul de business în fața investitorilor pentru a obține finanțare. Înscrierea în program nu este una gratuită. Pentru a putea participa, antreprenorii vor achita 399 de euro.
Matei Dumitrescu, business angel TechAngels, împreună cu Peter Barta, co-fondatorul The Long Run, Diana Ciubonete, Acceleration Expert timp de doi ani la The Founder Instute și David Canta, Partener Commons Unirii, au fondat acceleratorul de business Commons Accel anul trecut.
Trei din cele 14 startup-uri care au terminat în 2019 programul, EcoTree, BOB și Nummo, sunt în curs de ridicare a unei finanțări de la fondurile de investiții partenere în program sau investitori privați.
Ce înseamnă a doua ediție a Commons Accel
Acces la sesiuni de mentorat și workshopuri | Dedicat startup-urilor din domeniile educației și inovației și cu impact social |
12 startup-uri vor participa în programul de accelerare din aprilie | Programul oferă peste 75 de ore de pregătire, timp de două luni |
Două startup-uri au câștigat finanțare prin proiectul european hiReach și patru au participat în diverse concursuri cum ar fi Startarium, Future Makers sau Startup Next. Ecotree și MiRenta au câștigat fiecare câte 2.500 euro la Future Makers anul trecut.
Printre organizațiile care au sprijinit finanțarea startup-urilor în programul Commons Accel se numără Techangels, Gap Minder și Techcelerator, Neogen Capital.