Start up

Infuzie de fonduri de la Roca X în noul Waze al parcărilor din Cluj

Aplicația de parksharing yeParking atrage o primă rundă de finanțare de la Roca X, care va fi utilizat pentru accelerarea creșterii ratei de utilizare.

Obiectivele yeParking pe termen scurt sunt legate de creşterea ratei de utilizare a aplicaţiei în Cluj-Napoca, extinderea aplicaţiei în celelalte oraşe mari din România şi înrolarea primelor clădiri de birouri şi zone rezidenţiale închise în soluţia business to business.

Compania plănuiește să se dezvolte treptat atât în orașele mari din România, cât și în regiune. Cu ajutorul soluţiei de retail destinată utilizatorilor, aceștia vor putea contribui la fluidiziarea traficului share-uind şi folosind parcările disitribuite.

Cu peste 5.000 de utilizatori în Cluj-Napoca, aplicația oferă şoferilor posibilitatea să cedeze temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care îl au, către comunitate. Astfel, se optimizează atât traficul cât şi timpii de căutare a unui loc de parcare.

Credem că aplicația va deveni cât de curând un Waze al parcărilor, instalat pe toate telefoanele şoferilor din România şi nu numai – Alexandru Bogdan, investment manager Roca X.

Implementarea de soluţii rapide și automatizate de plată sunt beneficiile pe care aplicația le aduce operatorilor de parcări de business. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să dezolte soluții proprietare şi să le promoveze. Aplicația va urma să fie implementată ca metodă de plată în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca, GoTo Parking.

Startup-ul yeParking a fost înființat în decembrie 2019 la iniţiativa echipei Digital Republic, cu o largă experienţă în software şi produse digitale, cu sediul în Cluj-Napoca.

Roca X este un instrument investiţional, destinat afacerilor disruptive la început de drum: tinerii antreprenori cu idei revoluţionare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact în societate şi cu pasiunea pentru a transforma această dorinţă în realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *