Dedicat startup-urilor de tehnologie, incubatorul de business TechVentures, fondat de Elena Unciuleanu și Mihai Drăghici, îmbină educația antreprenorială cu sesiuni de mentorat.
Misiunea unui program de incubare este de a-i ajuta pe fondatori să depășească obstacolele iminente de la inceput și să treacă la nivelul urmator: finanțare sau faza de testare a produsului.
În timpul perioadei de incubare, tinerii antreprenori beneficiază de sesiuni de mentorat cu antreprenorii din echipa TechVentures: Elena Unciuleanu, Olimpiu Balas, Dana Grigoraș, Mihai Drăghici și Emanuela Morodan.
Cel mai recent program s-a încheiat în noiembrie anul trecut, unde cinci startp-uri (Blocksecsys, Parky, Rosaas, Onthespot și Trust2match) au participat activ la sesiuni de mentorat, timp de trei luni.
Înainte de a accepta antreprenorii, echipa TechVentures a ținut cont de mai multe criterii: nivelul de inovație al produsului, precum și capacitatea echipei de a-l implementa și distribui.
Elena Unciuleanu, fondator și CEO TechVentures, spune că au atras startup-uri care îi pot convinge că nu vor renunța la ideea și produsul lor, indiferent dacă vor obține finanțare prin acest program.
Întotdeauna selectăm doar oameni cu care ne face placere să lucrăm, au mult entuziasm, motivație și pasiune – Elena Unciuleanu
Ultima etapă a programului este Graduation Pitch Day, în care startup-urile incubate vor avea șana de a-și prezenta ideea în fața investitorilor de la Tech Ventures Capital. În anul 2019, în promoția de primăvară, Medicpad și PayByFace au primit finanțare în valoare totală de 100.000 euro de la Tech Ventures Capital.
TechVentures organizează două programe de incubare pe an: în primăvară (martie-mai) și în toamnă (septembrie-noiembrie). Cei care doresc să învețe mai multe despre arta antreprenoriatului se pot înscrie în incubator completând un formular de pe site-ul companiei. Acesta include întrebări despre companie, produs și echipă.
Ce face TechVentures
Dedicat antrepenorilor la început de drum care vor să creeze un startup în tehnologie | Acces la mentorat, finanțăre și posibilitatea de a-și testa și valida produsul, timp de trei luni |
Atitudinea echipei, nivelul de inovație al produsului și capacitatea echide de a-l implementa – criterii de selecție | Blocksecsys, Parky, Rosaas, Onthespot și Trust2match sunt cele cinci startup-uri care au participat în program |
Până pe 20 februarie, startup-urile se vor putea înscrie la ediția din primăvară. Pe 28 februarie se vor anunța cele 10 startup-uri care s-au calificat și care vor începe pregătirile pe 1 martie.
Pentru anul 2020, Tech Ventures Capital intenționează să investească 300.000 de euro în startup-urile incubate în programele de la TechVentures.