Start up

Impact Hub Bucharest lansează programele pentru startup-uri cu impact social

Într-o piață aglomerată de programe de accelerare și incubare adresate doar startup-urilor de tehnologie, Impact Hub Bucharest propune antreprenorilor un nou model de business: programe pentru startup-uri cu impact social.

Miza companiei este mai mult despre reușita antreprenorului de a-și duce la bun sfârșit misiunea socială, și mai puțin despre rentabilitate investiției în următorii cinci ani. De aceea, Impact Hub Bucharest se uită și la industrii mai dificile și mai greu scalabile. Care nu au nepărat componenta de tehnologie.

Impact Hub Bucharest propune antreprenorilor un mix de programe, pentru fiecare stadiu în care se află startup-ul. Pre-accelerare, accelerare și scalare.

Innovators for Children este pre-acceleratorul dedicat soluțiilor care aduc un impact pozitiv în sănătatea și wellbeing-ul copiilor și al adolescenților. În cadrul programului, care durează un an, startup-urile au posibilitate de a primi finanțări de 100.000 euro. De asemenea, au acces și la mentorat din partea experinților în domeniu. Kinderpedia, Parinte.eu, Kinetobebe și Antacchment au fost o parte din startup-urile implicate în Innovators for Children.

Suntem foarte orientați pe misiunea socială a companiilor – Adina Crețu, Project Manager Startarium.

Un al doilea program oferit de Impact Hub Bucharest este Changeneers. Pre-acceleratorul își propune rezolvarea problemelor comunității prin tehnologie, aducând la un loc problemele importante și oameni cu soluții ce pot deveni realitate. Programul ține între șase și 12 luni și este în stadiu de pre-accelerare. Printre startup-urile care au participat în Changeneers au fost The Human Link, Izibac, Prepi și Nummo.

Hubcelerator este un program de accelerare, unde antreprenorii au acces la 80 de ore de workshop, mentorat și suport de finanțare prin crowdfunding. Programul facilitează drumul de la idee la model de business valid in piată în doar 10 săptămâni.

Wild Thing, RGT Cycling, Lemnia, Zuriell, Aviziero, Dare to Rug, Bunicel, Frog Food, iutta, Sunday Bagel, Tennis Hero, Bookletta, Taraba Virtuală au fost startup-urile care au participat la Hubcelerator anul trecut. Aviziero a fost singurul startup-ul de tehnologie dintre cele.

Ce înseamnă Impact Hub Bucharest

Patru programe de accelerare și incubare pentru orice nivel al startup-urilor Acces la finanțare prin crowdfunding
Peste 50 de startup-uri participante în programele accelerare de anul trecut Promovare și marketing pentru startup-uri și după finalizarea programului

Iar ultimul program de scalare este Startarium PitchDay, organizat de Impact Hub Bucharest, în parteneriat cu ING. Din 2016 și până în prezent, Startarium a adunat o comunitate de peste 35.000 de membri. Peste 50 de mentori cu care antreprenorii pot lucra gratuit și a deschis accesul la finanțări ce depășesc 470.000 de euro. 

Spre deosebire de alte programe, cele organizate de Impact Hub Bucharest nu sunt equity based, ceea ce înseamnă că nu preia o parte din acțiunile companiei.

Legătura dintre hub și antreprenori nu se rupe odată cu terminarea programelor. Antreprenorii se întâlnesc trimestrial cu un advisory board, unde primesc sfaturi utile în dezvoltarea afacerilor lor.

Pe lângă suport tehnic, compania promovează foarte mult startup-urile în presă și în cadrul evenimentelor organizate de ei.

„Dacă vrem să mai existe și peste trei ani trebuie că lucrăm cu startup-urile și după finalizarea programelor”, spune Adina Crețu.

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub prezentă în peste 100 de locații de pe cinci continente. Lansată în 2012, este prima organizație din România care pune la dispoziție spații de coworking pentru antreprenori și freelanceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *