Start up

Ilfov Business Hub este cel mai nou incubator de afaceri pentru start up-uri inovative

Ilfov Business Hub, un nou incubator de afaceri pentru startup-urile din domeniul inovației, a fost deschis pentru a sprijini tinerii antreprenori din Ilfov, cel mai mare județ al României.

Programul anunțat de Consiliul Județean Ilfov, dedicat tinerilor antreprenori și start up-urilor inovative, oferă trei spații pentru diferite tipuri de activități: un spațiu în zona centrală a Bucureștiului, un altul în Otopeni, pentru întâlniri, un laborator și săli de workshop la Măgurele Science Park.

Programul presupune două etape, una de preincubare și incubare. În etapa de preincubare, 60 de candidați vor beneficia de un program intensiv de pregătire pentru transpunerea ideilor în planuri de afaceri viabile, pentru o perioadă de 6 luni. Mentori cu experiență în corporații și în antreprenoriat vor acorda și sesiuni de consiliere individuală pe diferite teme de interes.

Printre aceștia se numără Mihai Guran, fondator GCG Consulting, Alina Stoian, fondator JustAd, Alexandra Cenian, lector universitar al Facultății de Automatică și Calculatoare din București, Mihai Raneti, CEO Cyber Swarm.

În ultima etapă, cea de incubare, 16 startup-uri vor fi selectate în urma unui concurs de planuri de afaceri. Acestea vor beneficia de spațiu gratuit de lucru, logistică, acces la tehnologie de ultimă generație și campanii de marketing.

Viitorii antreprenori vor avea acces la schimburi de experiență cu mentorii și consiliere pentru atragerea de finanțare din fonduri publice sau private. Nu mai puțin important este accesul la o comunitate de cercetători și experți, companii și alte tipuri de parteneri, toate cu titlu gratuit, în acești trei ani.

Ilfov Business Hub se adresează în primul rând tinerilor, studenților, care vine cu idei inovative pentru a modela societatea de mâine – Marian Petrache, Președintele Consiliului Județean Ilfov.

Pentru pre-incubare, 60 de participanți vor fi aleși pe baza unor criterii de selecție, cum ar fi tipul de afacere pe care și l-au propus. Businessul trebuie neapărat să fie unul inovativ, nu doar din domeniul HI-Tech, cum ar fi deschiderea unui restaurant unde ospătarii sunt roboți.

Locul în care se va înființa afacerea este un alt criteri important. Deși orice român din țară sau din Uniunea Europeană se poate înscrie, vor prima afacerile din Ilfov tocmai pentru a încuraja creșterea economiei județului, a locurilor de muncă și gradul de maturitate și de noutate a ideii.

Cei care au avut anterior o afacere și au dat faliment nu sunt excluși din program, deoarece pot învăța și prospera din greșelile făcute.

Ce oferă programul IHUB

Etapa de pre-incubareEtapa de incubare
Program intensiv de pregătire
pentru întocmirea planurilor de afaceri


Sesiuni de consiliere individuală
cu mentori
Spațiu gratuit de lucru

Logistica

Acces la tehnologie


Campanii de marketing

Consiliul Județean Ilfov a atras 1,4 milioane lei, fonduri de la Uniunea Europeană pentru a finanța acest incubatorul de afaceri.

Start-up-urile care vor dori să participe în programul de pre-incubare pot înscrie o propunere de plan de afaceri în platforma online până pe 30 noiembrie. În cea de a doua etapă, urmează ca 60 de idei să fie incluse și preluate spre dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.