Start up

Finanțări de 36.000 euro prin platforma Startarium

Peste 10 startup-uri au primit finanțări de 36.000 euro prin crowdfunding, în cadrul celei de-a patra ediție a Startarium, organizată de Impact Hub Bucharest împreună cu ING Bank.

Crowdfunding-ul este o sursă alternativă de finanțare pentru orice antreprenor care vrea să obțină atât suport financiar cât și validarea ideii de business.

Rubik School a atras cea mai mare sumă prin platforma de crowdfunding, de 11.000 euro. Startup-ul creează un program de școală și grădiniță, pentru copii cu vârsta între trei și zece ani, care are la bază învățarea auto-dirijată, un loc în care copiii se simt în siguranță să exploreze, învață în natură, își dezvoltă autonomia și li se oferă încredere în propriul proces de învățare. Astfel, copii se organizează și își aleg singuri ce vor să învețe pe mai departe. 

Istoria crowdfunding-ului pentru Impact Hub Bucharest a început în 2016, odată cu lansarea Startarium și a însemnat peste 30 de campanii și 200.000 euro strânsi de startup-uri. Cea mai mare sumă strânsă de un startup a fost de 30.000 euro.

Pe lângă oportunitate de finanțare, în ediția din 2019 antreprenorii au beneficiat și de ajutor în ceea ce privește publicitatea și marketingul.

Anul trecut am organizat o inițiativă Startarium Crowdfunding Makeathon , în care zece afaceri au beneficiat de promovare din partea Impact Hub Bucharest – Adina Crețu, Project Manager Startarium.

Majoritatea campaniilor de promovare de pe platforma Startarium s-au finanțat fără ca antreprenorii să investească în promovare. Colorful Mind, startup-ul care organizează plannere pentru oameni creativi, a reușit să strângă anul trecut peste 8.000 de euro.

În 2017, startup-ul a atras 7.770 euro tot prin intermediul platformei de Startarium Crowdfunding.

Startarium are trei module: învățare, testare și finanțare. În partea de învățare, Adina Crețu spune că au mutat tot ceea ce a însemnat cursuri sau seminarii în mediul online, pentru ca oricine să aibă acces la acest suport de informații oriunde s-ar afla. Partea de testare presupune mentorat, iar finanțarea se realizează prin crowdfunding, care este în același timp un instrument de testare și de finanțare pentru startup-uri care nu au fost lansate încă pe piață.

Impact Hub Bucharest face parte din rețeaua globală Impact Hub prezentă în peste 100 de locații de pe cinci continente. Lansată în 2012, este prima organizație din România care pune la dispoziție spații de coworking pentru antreprenori și freelanceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.