Global Start up

Finanțarea startup-urilor la nivel global va scădea cu cel puțin 16%

Finanțarea startup-urilor din toată lumea este puternic afectată de impactul economic provocat de coronavirus, estimându-se că va ajunge la 77 miliarde dolari, cu 16% mai puțin față de ultimul trimestru din 2019.

Pentru a analiza modul în care coronavirusul ar putea avea un impact asupra finanțării la nivel global, CBInsights a urmărit activitatea de finanțare în 2020, precum și schimbările din timpul focarelor trecute.

Declinul prognozat în primul trimestru al anului 2020 va fi al doilea cel mai accentuat declin trimestrial din ultimii zece ani, când finanțarea pieței de startup-uri a scăzut cu 36% în primul trimestru al anului 2012.

Cu toate acestea, continentul cel mai afectat în acest moment este Asia, unde se preconizează că finanțarea pieței private va scădea cu 35% față de primul trimestru din 2020.

Evoluția finanțării la nivel global din 2018 – 2020

  • Primul trimestru 2018 – 86 miliarde dolari
  • Ultimul trimestru 2018 – 97 miliarde dolari
  • Primul trimestru 2019 – 87 miliarde dolari
  • Ultimul trimestru 2019 – 92 miliarde dolari
  • Primul trimestru 2020 – 67 miliarde dolari

În timp ce volumul tranzacțiilor la nivel global este de așteptat să scadă cu 20%, ofertele din Asia ar putea scădea chiar și cu 40%. Ceea ce se întâmplă în acest moment în Asia este similar cu perioadele trecute, când a apărut virusul SARS. Finanțarea pieței private din Asia și America de Sud a înregistrat atunci scăderi de două cifre.

Companiile caută tehnologie emergentă pentru a recondiționa lanțurile de aprovizionare și pentru a-și gestiona operațiunile. De exemplu, comercianții cu amănuntul apelează la startup-uri care dezvoltă soluții de vizibilitate în lanțul de aprovizionare pentru a continua să satisfacă nevoile clienților.

Potrivit CBInsights, având în vedere pașii urmați în timpul focarelor trecute, este de așteptat ca finanțarea pieței private să continue declinul pe parcursul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *