Start up

Finanțare de 185.000 euro pentru gestiunea digitală a spațiilor comerciale

Bright Spaces

Startup-ul românesc Bright Spaces va dezvolta o platformă digitală de leasing și managment al spațiilor comerciale, pe baza unei finanțări de 185.000 euro, angajată de la investitori privați.

Soluţia creată de echipa Bright Spaces, dedicată domeniului property tech şi companiilor care închiriază spaţii comerciale, pune la dispoziţia administratorilor de spații comerciale o interfaţă uşor de utilizat, în care vor putea fi colectate o serie de date, inclusiv istoricul de închiriere şi fluxul acestui proces.

Finațarea a fost obținută de la fondul de investiții Sparking Capital, lead investor, Growceanu Angel Investment și Ilinca Păun, Business Angel, după ce, în primăvara acestuia an, soluția a fost prezentată în cadrul primului eveniment de tip hackathon din domeniul imobiliar. La Real Estate Hackathon, organizat de către PropTech România, Bright Spaces a obţinut locul întâi. 

Bright Spaces este, de fapt, materializarea know-how-ului nostru în zona de Digital Product Development, după o experienţă de peste 10 ani în proiecte de complexitate similară – Bogdan Nicoară, co-fondator Bright Spaces

Sparking Capital este un fond cu capital de risc constituit din surse private, care a coordonat procesul de finanţare. Fondul de investiţii finanţează startup-uri de tip pre-seed şi seed, din domenii precum property tech, marketplace, marketing tech, transformare digitală şi sustenabilitate.

Growceanu reuneşte un grup de investitori tip business angel, activ în Timişoara şi vestul României, cu focus pe zona startup-urilor high-tech. Ilinca Păun este un investitor cu 18 ani de experienţă în real estate. 

Proptech este un termen folosit pentru a descrie orice fel de soluţie transformare digitală care are legatură cu unul sau mai multe dintre ciclurile de viaţă ale unei proprietăţi imobiliare: de la arhitectură şi construcţii, la dezvoltarea, administrarea, vânzarea/cumpărarea şi folosirea oricăror imobile de tip rezidenţial, comercial, industrial sau de birouri. Un exemplu de soluţii proptech pe piaţa internaţională sunt AirBnB şi WeWork.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *