Start up

Doar nouă startup-uri din 250 au fost admise în programul Techcelerator

Din 250 de startup-uri înscrise în cea de-a patra ediție a programului de accelerare Techcelerator, susținut de fondul de investiții GapMinder, au fost selectate doar nouă, ceea ce înseamnă o rată de 4% admitere.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de accelerare.

Startup-urile care vor participa în accelertorul de business provin din domenii precum healthtech, fintech, juridic, electronică sau RPA.

Printre afacerile selectate se numără Aggranda – startup ce creează roboți software care automatizează procesele repetitive din companii, AMSIMCEL – platforma Software-as-a-Service (SaaS) pentru accelerarea etapei de verificare fizică a circuitelor integrate, precum și Credia.store –  platformă digitală de brokeraj de credite de consum care ajută la creșterea vânzărilor companiilor și oferă un canal adițional de vânzare pentru bănci și instituțiile financiare nebancare.

Startup-urile vor fi și în atenția unor business angels cu care noi și GapMinder colaborăm îndeaproape –  Cristian Dascălu, partener GapMinder VC și co-fondator Techcelerator.

DATA AGAINST DATA, Lab7, OncoChain, Soleadify și YeParking sunt celelalte startup-uri care vor participa în program.

Startup-urile din a patra rundă a Techcelerator vor beneficia de sesiuni intensive de business coaching și mentorat. Runda a patra a acceleratorului va dura până în luna iunie 2020. Va fi susținut atât în București, cât și în Cluj-Napoca, în format virtual. În cadrul programului vor participa 60 de mentori și business angels români și străini.

Ce presupune a patra ediție a programului de accelerare Techcelerator

Sesiuni online de business coaching și mentorat Acces la comunități internaționale pentru creștere și expansiune pe piața globală
Atragerea unei posibile finanțăriDedicat startup-urilor din tehnologie

Partenerul strategic al Techcelerator, fondul de investiții GapMinder, a rezervat până la 1 milion de euro pentru investiții în cele nouă companii în schimbul unei cote din acțiuni. Companiile selectate au ocazia de a accesa și fonduri din partea TechAngels. GapMinder va participa în orice rundă de investiții cuprinsă între 40.000 și 200.000 de euro realizată de membrii TechAngels cu o sumă similară.

Până în prezent, 27 startup-uri au finalizat primele trei runde de dezvoltare accelerată a Techcelerator, beneficiind de investiții totale de 1,35 milioane de euro din partea fondului de investiții GapMinder.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *