Start up

Doar 16 antreprenori vor fi acceptați în incubatorul Ilfov Business Hub

Dintr-un total de 120 de aplicanți, 50 fost selectați în programul de preincubare Ilfov Business Hub (IBH). Aceștia vor intra în concursul pentru cele 16 locuri în incubatorul de afaceri.

Programul anunțat de Consiliul Județean Ilfov, dedicat tinerilor antreprenori și startup-urilor inovative, presupune două etape: una de preincubare și incubare.

În etapa de preincubare, care a început în decembrie și s-a finalizat în februarie, cei 50 de candidați au beneficiat de un program intensiv de pregătire pentru transpunerea ideilor în planuri de afaceri viabile.

Timp de trei luni, au participat la nouă workshop-uri pentru a-și rafina ideea de afacere și a o transforma într-un model de afacere credibil și solid.

Printre temele abordate s-au numărat: Business Design, Business Model Canvas, Marketing, Managementul Vânzărilor, Digitalizarea și Dezvoltarea afacerilor.

Mentori cu experiență în corporații și în antreprenoriat au acordat și sesiuni de consiliere individuală pe diferite teme de interes. Nouă mentori au participat în program, dintre care șapte au susținut propriu-zis workshop-urile. Ceilalți doi au contribuit doar la documentarea inițiala, la realizarea designului de program și a materialelor suport. 

Mulți dintre participanți și-au schimbat modelul de afacere pe parcursul programului – Rodica Lupu, Fondator și Președinte Loop Operations

În cadrul etapei de preincubare, viitorii antreprenori au participat la sesiuni practice, unde au învățat să își creeze planul de afaceri cu care vor intra în concurs. Acesta va fi depus la sfârșitul lunii martie.

Un juriu compus din antreprenori și investitori va analiza proiectele și le va acorda până la 50 de puncte.

Ce presupune programul IHUB

Etapa de preincubareEtapa de incubare
Program pentru transpunerea ideilor în planuri de afaceri viabile

Sesiuni de mentorat și workshop-uri
Spațiu gratuit de lucru

Campanii de marketing

După două săptămâni, juriul va anunța cei care trec în etapa următoare, și anume pitch-ul. Din 50 de persoane, în programul de incubare vor participa doar 16. Timp de trei ani, aceștia vor beneficia de spațiu gratuit de lucru, logistică și acces la tehnologie de ultimă generație.

Consiliul Județean Ilfov a atras 1,4 milioane lei, fonduri de la Uniunea Europeană pentru a finanța incubatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *