Start up

EXCLUSIVITATE: Cum a construit Adeo Ressi cel mai mare accelerator de afaceri din lume

Adeo Ressi, fondatorul și CEO-ul celui mai mare accelerator de afaceri din lume, care este prezent în București din 2017, intenționează să extindă The Founder Institute și în alte orașe din România în următorii doi ani.

De la companii de fashion, de mâncare și până la cele mai puțin convenționale, cum sunt cele din industria canabisului, The Founder Institute pune pe picioare încă din 2009 startup-uri din orice domeniu, care au la bază o componentă de tehnologie.

De când a fost înființat în urmă cu 11 ani în Silicon Valley, The Founder Institute a format peste 4.000 de startup-uri în toată lumea și a ridicat investiții de peste 900 milioane dolari.

Mai mult de jumătate (60%) dintre cele 4.000 de companii create de acceleratorul de afaceri au reușit să obțină finanțare de la business angels și fonduri de investiții.

Dacă la început obiectivul acceleratorului era de a înființa 1.000 de compania în fiecare an, acum misiunea s-a schimbat. Adeo Ressi spune că sunt mai procupați de a crea startup-uri care să se adreseze sectorului social și care să rezolve o problemă reală în piață. Chiar dacă misiunea FI se schimbă de-a lungul timpului, valorile și viziunea rămân aceleași.

În 2017, Alex Dascălu, alături de Marius Mitroi, a adus The Founder Institute în București.

Aleg cu mare grijă către ce orașe voi extinde The Founder Institute, pe baza succesului pieței și nu a nevoii – Adeo Ressi

Pentru Adeo Ressi, expansiunea acceleratorului către România a fost un punct important. Fiecare țară are nevoie de un grup de oameni care să lucreze împreună pentru a rezvola o parte din probleme cu care se confruntă societate în fiecare zi.

În următoarele 18-24 de luni, Adeo Ressi intenționează să extindă The Founder Institute și în alte orașe din România.

Despre acceleratorul de afaceri The Founder Institute

Înființează de la zero startup-uri cu o componentă de tehnologie Suport de mentorat
Acces la finanțare Programul de accelerare durează trei luni

Alegea noilor piețe nu este nicidecum una la întâmplare. Modul în care The Founder Institute se extinde este unul organic. Odată ce orașul respectiv a aplicat pentru FI, echipa lucrează împreună cu ei pentru a evalua oportunitățile pieței.

De când a fost lansat The Founder Institute Bucharest, 18 antreprenori au terminat programul. Din 18 startup-uri, două au primit finanțare: Roboself și BeautyLink. Roboself, startup-ul ce dezvoltă o tehnologie de roboți de software asistenți, a primit anul trecut finanțare în valoare de 200.000 euro de la fondul de investiții Early Game Ventures.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *