Start up

Pachete de creditare disponibile în Start-Up Nation

Programul Start-up Nation a declarat eligibile 10.000 de companii dintre cele cele 13.005 companii înscrise și verificate. Contractele de finanțare au fost semnate și mai mult de 100 de deconturi au fost deja trimise către minister.

În total, în program s-au înscris 33.500 de companii, dar la verificare au intrat doar 13.005, respectiv cele care aveau punctajele cele mai mari. gramul Start-Up Nation se află în faza de semnare a contractelor de finanțare cu IMM-urile declarate admise de căte Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Cele mai mari două bănci din sistem s-au alăturat programului Start-Up Nation. Banca Comercială Română și Banca Transilvania au anunțat pachete de servicii destinate companiilor care urmează să primească finanțare nerambursabilă de la stat.

Banca Transilvania a lansat Pachetul Start-Up Nation, care cuprinde zece produse, servicii și facilități complementare bankingului. Acestea au rolul de a scoperi nevoile celor aflați la început de drum, de la realizarea site-ului firmei până la progame contabile și acces la cursuri și workshop-uri.

Pachetul cuprinde un credit punte, destinat acoperirii cheltuielilor curente și eligibile până la efectuarea tranșelor din suma nerambursabilă. Dobânzile, comisioanele (atât cele bancare, cât și cel de garantare de către Fondul Național de Garantare) sunt considerate cheltuieli eligibile în program. Dobânda fixă a creditului punte este de 4,5%, iar comisionul de acordare este de 0,75%.

De asemenea, în pachet mai intră deschiderea unui cont curent cu Facilitatea BT, adică primul an gratuit, și înrolarea în BT Club care oferă acces la cursuri și evenimente dedicate comunității de afaceri. Facilitatea Blugento, servicii Smartbill de facturare gratuite timp de 12 luni, servicii gratuite pentru servicii de medicina muncii, pachete de anunțuri de recrutare și cusrsuri de marketing online sunt alte servicii oferite celor care accesează Pachetul Start-Up Nation.

BCR oferă antreprenorilor acceptați credit de pre-finanțare de până la 100% din valoarea ajutorului financiar nerambursabil prin Start-Up Nation. Creditul are o dobândă fixă de 4,69% și un comision de acordare de 1,2% plătibil în trei rate, zero costuri de garantare și comision zero timp de 12 luni la contul StartUp.

Timpul de aprobare a creditului este de 3 zile, iar numărul de documente necesare a fi aduse de către client este de maximum două, respectiv certificatul fiscal și hotărârea AGA. Garanția se primește prin programul COSME, ușor de accesat și care nu implică niciun cost petnru antreprenori.

De asemenea, banca oferă un ghid dedicat pentru antreprenorii aflați la început de drum, șase luni de contabilitate gratuite prin Keez, 15 anunțuri gratuite de recurtare premium și un buget depromovare de 150 de euro pe platforma OLX. Antreprenorii au acces timp de o săptămână și la spațiul de lucru co-working Mindspace din București și, ulterior, reduceri de 20% pentru primele șase luni.

Oferta băncilor

Banca TransilvaniaBanca Comercială Română
Valoare maximă credit100% din finanțare, inclusiv dobânzi și comisioane100% din valoarea finanțării
Dobândă anuală 4,5% 4,69%
Comision de acordare 0,75% 1,2%

Programul de ajutor de minimis oferit de stat prin Start-up Natioan are o valoare totală de 2 miliarde lei, sumă cu care vor fi finanțate un număr de maximum 10.000 de companii. Finanțarea nerambursabilă se poate ridica până la cel mult 200.000 lei, termenul maxim de finanțare fiind decembrie 2020.  

Pentru programul 2018-2019 au fost punctate mai mult companiile cu activitate în sectorul de producție, în industriile creative și în servicii. De asemenea, au luat mai multe puncte companiile care vor crea cel puțin 3 locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *