Start up

Commons Accel propune start up-urilor un mix de beneficii

Cel mai nou accelerator de business îmbină educația antreprenorială cu sesiunile de mentorat dinspre experți și jucători din industrie, la care adaugă informații și consiliere privind posibile surse de finanțare.

Dedicat startup-urilor din domeniile IoT, proptech (property tech) și SDG (businessuri sustenabile și responsabile), cel mai recent lansat accelerator de business din București, Commons Accel, propune un mix de beneficii

La începutul lunii octombrie s-au înscris în program 65 de aplicații, din care au fost recrutați 30 dintre ei. Echipa Commons Acces îi recrutează pe cei mai buni fie prin recomandări fie prin aplicații directe pe site-ul lor.

După ce au trecut de primul pas, și anume recrutarea, urmează selecția și trierea lor. Startup-urile au fost selectate prin interviuri unu la unu cu mentorii și fondatorii acceleratorului. În final, din cei 30 de tineri antreprenori, în modulul doi ajung doar 15, câte cinci startup-uri din fiecare domeniu: IoT, proptech și SDG.

Următoarea etapă este cea de pregătire propriu-zisă a startup-urilor, numită și modulul trei. Timp de trei luni, tinerii viitori antreprenori vor învăța de la cei mai buni mentori cum să își construiască un prototip al produsului, cum să facă un plan de business, cum să pitchuiască, dar și mai ales strategii de marketing despre cum să vândă povestea startup-ului lor.

Echipa Commons Accel se întâlnesțe cu viitorii antreprenori de trei ori pe săptămână, joi de la ora 16, vineri de la ora 17 și sâmbătă, timp de trei luni de zile, unde pun împreună accentul pe idee și pe dezvoltarea antreprenorului, dar mai ales pe stabilirea și atingerea obiectivului fiecărui participant.  

Matei Dumitrescu, business angel TechAngels, împreună cu Peter Barta, co-fondatorul The Long Run, Diana Ciubonete, Acceleration Expert timp de doi ani la The Founder Instute și David Canta, Partener Commons Unirii, sunt fondatorii Commons Accel.

Oferim suport startup-urilor și după finalizarea acceleratorului, timp de un an – Diana Ciubonete, Program Director Commons Accel.

Printre mentorii care vor lucra cot la cot cu tinerele startup-uri se numără Mihai Raneti, founder și CEO Cyber Swarm; Mihai Rotaru, CEO și founder Clever Taxi; Iulian Circiumaru,Managing Partener V7 CapitalȘ Cristian Negrutiu, Partener Sparking Capital; Dan Călugăreanu, Partener Eraly Game Ventures, precum și Peter Barta, co-fondator The Long Run.

În Ziua Z-Demo Day, care va avea lor pe 3 decembrie, cele mai bune startup-uri își vor prezenta ideea și planul de business în fața investitorilor, pentru a atrage finanțări.

Din cele 15 startup-uri selectate, în modulul trei, au mers mai departe 12 startup-uri. Table guy, BOB, Ecotree, Momsie, Nummo, Recreo, SheisMom, Vivico, Swap Birds, Pink Cab, GoTinyHouse și Geotech Systems.

Ce face Commons Accel

Dedicat startup-urilor din IoT, proptech și SDG Programul oferă peste 75 de ore de pregătire, timp de trei luni
Scalabilitate, impact pe piață și competitivitate criteriile de selecție 12 startup-uri își vor prezenta ideea la Demo Day în fața investitorilor

Startup-urile au fost selectate pe baza unor criterii: scalabilitate, impact pe piață și competitivitate, și punctate de la unu la trei, unu însemnând cel mai slab punctaj, iar trei cel mai bun.

Dintre cei 12, Matei Dumitrescu și Diana Ciubonete se așteaptă ca jumătate dintre ei să obțină finanțare de la investitorii-parteneri: Neogen Capital și Gapminder, care sunt dispuși să investească o sumă inițială de 20.000 până la 50.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.