Europa Start up

Acceleratorul European de Inovare deschide finanțări de 164 milioane euro pentru soluțiile de combatere a pandemiei

Uniunea Europeana

Startup-urile și IMM-urile de tehnologie inovatoare, care vor aduce soluții în tratarea, testarea și monitorizarea celor infectați cu coronavirus, au acces la finanțare totală de 164 milioane euro în cadrul Acceleratorului Consiliului European de Inovare (EIC).

Termenul limită pentru depunerea cererilor este miercuri, 18 martie, ora 17:00 (ora locală din Bruxelles). Comisia Europeană va oferi subvenții EIC pentru companiile inovatoare care vor putea combate răspândirea epidemiei de coronavirus, precum și facilitarea accesului la alte surse de finanțare și investiții.

Acceleratorul EIC sprijină întreprinderile mici și mijlocii care pot dezvolta și aduce pe piață noi produse, servicii și modele de afaceri care ar putea conduce la creșterea economică.

Companiile selectate participă la sesiuni de mentorat pentru a-și dezvolta în continuare ideea de inovare. Participanții la accelerator se vor putea conecta cu potențiali clienți, companii de toate dimensiunile și cu potențiali investitori, ca fonduri de investiții sau business angels.

EIC susține deja o serie de startup-uri și IMM-uri relevante pentru combaterea focarului de coronavirus, care au primit finanțare în rundele anterioare. Printre acestea se numără și proiectul EpiShuttle, care a primit 2,4 milioane euro de la Uniunea Europeană pentru a crea zone de izolare speciale pentru persoanele care prezintă diverse infecții.

De asemenea, startup-ul m-TAP a primit finanțare de 1,9 milioane euro pentru tehnologia care filtrează și elimină materialul viral din organismul uman, iar proiectul MBENT de urmărire a mobilității umane în timpul epidemiilor a ridicat o rundă de investiții de 1 milion de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *