Start up

Acceleratoarele de business propun măsuri de securitate pentru programele de startup-uri

Acceleratoarele și incubatoarele de business au luat măsuri de securitate sporită cu privire la programele pe care le derulează pentru startup-urile din România.

În această perioadă, Impact Hub Bucharest a încurajat lucrul remote și colaborarea în mediul online, atât în randul echipei companiei, cât și al comunității. În același timp, spațiile de evenimente vor fi închise finalul lunii martie. Întâlnirile din cadrul programelor se vor desfășura în mediul online: review boards, webinari, interviuri.

Commons Accel estimează că va amâna începerea celei de-a doua ediție a programului de accelerare, pe fondul răspândirii coronavirusului. Acceleratorul a descis să oprească ședintele de mentorat individual sau de grup și le-a mutat în mediul online, unde antreprenorii participă zilnic la aceste sesiuni de mentorat. Toata echipa Commons Accel lucrează de acasă și îi invață pe antreprenori despre cum să se adapteze oricărei noi situații.

Primim zilnic 1-2 cereri noi de înscriere, chiar și în aceste condiții în care nu se știe încă când vom începe efectiv – Matei Dumitrescu, Fondator Commons Accel

Pentru urmatoarele saptămâni, cel mai mare accelerator de business din lume, The Founder Institute, are planificată în București o singură sesiune internă de feedback cu mentorii, pe care o vor susține virtual, prin videoconferință. În ceea ce privește programul la nivel mondial, chapterele s-au amânat în orașele puternic afectate. Pentru luna martie 2020, acceleratorul anulează toate evenimentele din întreaga lume, chiar și în orașele care nu au fost afectate. Pentru a înlocui aceste evenimente publice, acceleratorul lansează o serie de evenimente online gratuite.

Măsuri de prevenție impuse de acceleratoarele de startup-uri

  • Cursurile și workshop-urile mutate în mediul online
  • Au fost anulate conferințe și evenimente
  • Au fost amânate noi ediții ale programelor

În cadrul incubatorului Ilfov Business Hub au fost luate aceleași măsuri sporite de siguranță. Toate workshop-urile planificate vor fi transferate în mediul online. Iar conferința planificată pentru 29 aprilie, când startup-urile urmau să își prezinte planul de afaceri, va fi anulată.

În România au fost înregistrate 246 de cazuri de coronavirus, până în prezent. La nivel global, peste 203.000 de persoane au fost infectate cu noul virus. Dintre care peste 82.000 s-au vindecat și peste 8.100 au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *