Food&Beverages Francize

McDonald’s va deschide încă opt unități în acest an și va ajunge la 84 de restaurante în România

McDonald's Romania

Lanțul McDonald’s continuă să se dezvolte în 2020, prin deschiderea a opt noi unități. Rețeaua va ajunge astfel la 84 de restaurante, iar numărul de angajați va ajunge la un total de 5.500.

Valoarea investițiilor totale pentru acest an se ridică la 80 milioane lei, conform declarațiilor lui Daniel Boaje, director general al Premier Restaurants România, compania care operează restaurantele McDonald’s. Investiția necesară pentru deschiderea unei noi unități este de aproximativ nouă milioane lei.

Am avut un an foarte bun, în care ne-am consolidat poziția de lider pe segmentul restaurantelor cu servire rapidă – Daniel Boaje.

Compania va include anul acesta și sistemul Experience of the Future în restaurante, sistem care permite clienților să plaseze comanda utilizând kiosk-urile automate. De asemenea, pot opta și pentru servirea la masă a comenzii, ceea ce reduce timpul de așteptare la coadă pentru comandă.

Programul „Porți deschise McDonald’s” permite clienților vizitarea bucătăriilor din restaurante, unde pot asista la pregătirea preparatelor. Compania dorește astfel să arate cât mai transparent care sunt condițiile de preparare a produselor și să ofere informații despre ingrediente.

McDonald’s în România

  • 84 de magazine în 26 de orașe până la sfârșitul lui 2020;
  • 230.000 de clienți zilnic;
  • 5.500 de angajați.

Compania încă importă o bună parte dintre produse, cum ar fi cartofii prăjiți sau burgerii din carne de vită, pentru care nu au găsit încă un furnizor local. Până acum au dezvoltat parteneriate locale cu companii precum Transavia pentru carnea de pui, cu fabrica de pâine Titan sau cu producătorul de înghețată Alpin.

Nu este simplu să găsim furnizori deoarece ei trebuie să respecte anumite condiții de calitate și să fie capabili să livreze cantități foarte mari”, explică Daniel Boaje.

Printre condițiile speciale impuse de McDonald’s se află și utilizarea unui anumit tip de grâu pentru fabricarea chiflelor. Acesta trebuie să aibă un anumit procent de gluten, iar acest soi, în urmă cu doar câțiva ani, nici nu se găsea pe piața din România.

Vânzările lanțului de fast-food nu depind de sezonalitate, fiind relativ egale în fiecare lună a anului. Singura diferență în funcție de sezon este că vara vând mai mult magazinele de pe litoral, iar pe timp de ,cele de la munte. În medie, restaurantele din România deservesc zilnic 230.000 de clienți.

Premier Restaurants România este deținută de fondul de investiții Premier Capital înregistrat în Malta. Fondul, care a preluat McDonald’s România în 2016, pentru 65,3 milioane dolari, operează franciza McDonald’s și în Malta, Estonia, Letonia, Lituania și Grecia. În România, cifra de afaceri a companiei a fost, în 2018, de 765,8 milioane lei, în urcare de la 676,7 milioane lei în 2017, iar profitul net a fost de 88,2 milioane lei, în creștere de la 79,3 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.