Educație antreprenorială

ASSEBUS este prima școală de afaceri din România care demarează un program de mentorat

ASEBUSS devine prima școală de afaceri din România care pune la dispoziția studenților săi un program de mentorat, la fel cum o fac universități de prestigiu din lume, precum London Business School, INSEAD, Foster Business School sau IESE.

Mentoratul și discuțiile cu alți antreprenori reprezintă principala sursă de învățare la care apelează antreprenorii de start-up (41%) din România, se arată ȋntr-un studiu din 2019. Trendul este unul global, având ȋn vedere că mulți dintre cei mai de succes antreprenori din lume au avut mentori. Printre ei se numără Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey, Tony Robbins sau Richard Branson. 

Am ajuns la concluzia că un program de mentorat ar fi benefic pentru cursanți și i-ar ajuta să ȋși crească networking-ul, să ȋnvețe din experiența unor manageri și antreprenori de succes – Ovidiu Dȋmbean-Creta, rectorul ASEBUSS. 

Studenții ASEBUSS s-au ȋnscris la programul de mentorat, ȋn perioada 20-31 mai, ȋn baza unui formular ȋn care și-au exprimat obiectivele de afaceri. Programul de mentorat se va desfășura pe toata durata cursurilor, când fiecare echipă mentor-mentee va putea să țină legătura constant, să aibă două ȋntâlniri pe lună, fie față ȋn față, online sau telefonic. 

„Colegii îmi spuneau la ASEBUSS Profesorul deoarece învățam cu pasiune din cursuri, business case-uri, discuțiile din grupele de studiu și așa aveam răspunsuri la toate întrebările colegilor”, povestește Mihai Coca-Cozma, Președintele Consiliului de Administrație Metropolitan Life Pensii.

Ȋn timp, a realizat că îi place să dea înapoi ceea ce a învățat ȋn ultimii 21 ani, ”să-i mentorez pe cei care ȋși doresc să-și găsească propriile soluții, răspunsuri și, de ce nu, să le dau un mic impuls, atunci când vor sa facă o tranziție semnificativă ȋn gândire și business”, adaugă acesta.

 Echipa ASEBUSS a oferit consultanță gratuită managerilor și antreprenorilor afectați de criză

Ȋncă de la startul crizei, ASEBUSS a considerat necesar să se implice ȋn sprijinirea comunității de afaceri, a companiilor și antreprenorilor pentru a le oferi claritate, susținere și propuneri concrete de redresare și reorganizare a activității, ȋntr-o perioadă ȋn care mediul economic a fost și continuă să fie puternic afectat de criza globală.

Ȋntre 1 aprilie și 15 mai, aproape 50 de practicieni din rețeaua ASEBUSS, alumni și profesori cu experiență, au acordat consultanță gratuită pentru manageri si antreprenori aflați ȋn dificultate. 

Industriile din care au venit cele mai multe solicitări au fost: HoReCa, domeniul alimentar, servicii diverse: mobilier la comandă, centre de tratamente și centre medicale, training, cercetare de piață, publicitate.

Experiența proiectului de consultanță va avea continuitate și ȋn programele EMBA care vor lua startul ȋn octombrie 2020. Până pe 1 iulie, cei care vor să se ȋnscrie la programele EMBA ale ASEBUSS au parte de discounturi – 2.000 euro pentru programul Executive MBA și 1.500 euro pentru Entrepreneurial MBA.

Reprezentanții ASSEBUS spun cp urmăresc ȋn permanență ceea ce se ȋntâmplă ȋn piața de business, atât ȋn România, cât și ȋn lume, care sunt tendințele ȋn materie de educație de afaceri, ce proiecte inovatoare din afara țării pot fi aduse și implementate în România.

”Pentru anul școlar 2020-2021, vom veni cu o serie de noutăți, atât ȋn ceea ceea ce privește organizarea cursurilor, cât și ȋn experiența de ȋnvățare care va integra sesiuni de mentorat și consultanță„, explică Bianca Ioan, Director Marketing și Vânzări ASEBUSS.

Vor fi diversificate și consolidate componenta digitală, astfel ȋncât ”să putem oferi o abordare multimedia a procesului educațional, adecvată unui mediu aflat ȋn transformare accelerată”, adaugă aceasta.

Programul lansat de ASEBUSS, ȋn parteneriat cu Asociația Alumni Business Club, face parte din obiectivul școlii de a oferi suport suplimentar studenților ȋn atingerea obiectivelor profesionale și personale. 

Prin urmare, 25 de absolvenți ai programelor EMBA din cadrul ASEBUSS vor fi mentori pentru cursanții instituției, din anii I și II, ȋncepând cu seriile din 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *