Educație antreprenorială

Cum te ajută Human Finance să înțelegi mecanismul finanțării afacerii

Human Finance (HF) este platforma digitală care îi ajută pe antreprenorii la început de drum să îşi pregătească afacerea pentru a obține finanțare și a se dezvolta.

Creată ca un preambul al posibilelor viitoare finanțări pentru care ar putea aplica viitorii antreprenori, Human Finance este platforma digitală care oferă acestora unelte necesare dezvoltării startup-urilor din România. Pasul următor, prin intermediul acesteia, este de a identifica cele mai potrivite surse de finanțare.

Platforma cuprinde elementele necesare dobândirii și dezvoltării educaţiei antreprenoriale şi o sumă de aplicaţii create în acest sens. Human Finance a ajuns, în prezent, la peste 1000 de membri.

Înainte de acces la surse de finațare a afacerilor, ne-am gândit că este potrivit să oferim antreprenorilor o platformă de educație financiară și de afaceri – Ionuț Pătrăhău, fondator

Platforma Human Finance a fost înfiinţată de Andrei Dudoiu şi Ionuţ Pătrăhău, foşti bancheri, și antre­prenorul Iulian Pădurariu, fiind parte integrantă dintr-un concept extins. Acesta cuprinde și platforma SeedBlink, pasul următor din HF, prin care se deschide accesul spre finațarea propriu-zisă.

SeedBlink este o soluţie de Equity Crowdfunding, care înseamnă și cedarea unei părți din companii pentru obținerea finanțării din partea investitorilor.

Cele 4 nivele de finanțare, în euro, Human Finance:

  • Creditare: 5.000 – 10.000
  • Equity Crowdfunding: 10.000 – 200.000
  • Angel Investors: 100.000 – 500.000
  • Venture Capital: peste 500.000

Equity Crowdfunding  se diferenţiază de crowdfunding-ul clasic prin două elemente esențiale. Este vorba, în primul rând, despre cedarea de “equity” (părți din capitalul social al companiei) în schimbul investiţiei în dezvoltare. În al doilea rând este vorba despre impunerea disciplinei financiare şi a transparenţei, ca regulă și mod de lucru, obligatorii în următoarelor runde de finanţare destinate dezvoltării (scalării) afacerii.

Ce este Findex și ce se întâmplă dacă ai atins 75 de puncte? Indicatorul Findex este rezultatul prelucrării datelor reale ale businessului analizat, bazat pe calcule statistice si modele matematice. Findex este construit atțt de complex încât este capabil să indice exact gradul de pregatire al unui startup și probabilitatea acestuia de a accesa finanțarea necesară dezvoltarii.

La pragul de 50 de puncte Findex, antreprenorii intră în legatură directă cu experții Human Finance. Aceștia îl vor îndruma astfel încât să atingă, cele 75 de puncte necesare accesului la finanțare prin platforma SeedBlink..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *