Cariere

Noua ediție a Burselor JTI pentru Jurnaliști își deschide porțile

JTI România lansează ediția 2020-2021 a Burselor JTI pentru Jurnaliști, program destinat ziariștilor care doresc să-și consolideze experiența profesională și încurajează pregătirea în domeniul politicilor europene.

La ediția 2020-2021 se pot înscrie jurnaliști din presa scrisă, radio, TV și online, specializați în domeniile economic, politic și social, și care trebuie să îndeplinească următoarele condiții: experiența profesională de minimum doi ani, vârsta de până în 40 de ani, precum și abilități de comunicare în limba engleză.

Bursele JTI pentru Jurnaliști se desfășoară în trei etape: un training specializat, susținut în România de către experți în problematici europene, o călătorie de studii de o săptămână la Bruxelles, pe durata căreia ziariștii se vor întâlni formal și informal cu oficiali ai Uniunii Europene, și stagii de pregătire profesională, timp de patru săptămâni, la Bruxelles.

Dosarul de înscriere va cuprinde Curriculum Vitae, un formular de înscriere disponibil pe site-ul bursejti.ro și www.admediaconsult.ro, portofoliu cu trei materiale de presă relevante pentru domeniile enunțate. Precum și două scrisori de recomandare, de preferință una de la coordonatorul direct sau managerul instituției unde lucrează.

Bursele JTI pentru Jurnaliști au fost lansate în anul 2000, ca o continuare a programului de stagii inițiat în anii ‘90 de National Forum Foundation/Freedom House, cu sprijinul Guvernului SUA. 

Obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoștințelor și abilităților jurnaliștilor, prin expunere la realitățile democrațiilor dezvoltate, practică profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles. Participanții se vor alătura celor peste 2.50 de colegi care au beneficiat de Bursele JTI pentru Jurnaliști.

Noua ediție Bursele JTI pentru Jurnaliști este realizată cu sprijinul foștilor bursieri, al Asociației „Clubul Presei Economice”, al Fundației Art Production și al agenției Ad Media Consult. Programul contribuie la înțelegerea modului în care temele europene sunt abordate de către mass-media internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *