Cariere

Muzicienii independeți din toată România intenționează să lanseze propriul sindicat

Peste 100 de muzicieni independenți intenționează să înființeze Uniunea Națională a Muzicienilor Independenți din România (UNMIR), sindicat național de tip federativ.

Uniunea își propune să definească statutul muzicianului independent în România și să realizeze un recensământ al muzicienilor independenți din țara noastră.

De asemenea, programul militează pentru reprezentarea și protejarea intereselor membrilor săi, principiile fundamentale fiind incluziunea, solidaritatea și respectul.

Membrii UNMIR vor fi doar muzicienii independenți, de orice cetățenie de pe teritoriul României sau cetățenii români cu domiciliul in străintate, care nu au o afacere in derulare intr-un alt domeniu de activitate sau nu profesează conform legii o altă profesie liberală și care nu sunt membrii unei organizații sindicale similare din România sau străinatate.

În acestă perioadă de stare de urgență activitatea noastră e prima care este afectată, de aceea trebuie să fim constituiți într-un organism care să fie un partener social pentru guvernanți – Florentin Milcof, inițiatorul proiectului UNMIR

Printre principiile fundamentale ale Uniunii se numără sprijinul transparentizării diferitelor mecanisme specifice activității muzicienilor independeți, cum ar fi colectarea drepturilor de autor sau conexe, accesul la promovare prin media dar și in alte situații sau aspecte, venind in sprijinul membrilor cu consiliere și asistență economică, juridică sau de altă natură.

De asemenea, sindicatul va acționa pentru solidarizarea tuturor lucrătorilor culturali din România și pentru deschiderea unor negocieri între instituțiile statului și toți partenerii sociali interesați pe temele de muncă, economice și sociale din cultura română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *