Cariere

Dan Pascariu se retrage din funcția de președinte al CA UniCredit Bank

Președintele Consiliului de Supraveghere UniCredit Bank, Dan Pascariu, și-a anunțat retragerea din funcție, după 13 ani de activitate în această funcție.

Decizia a fost anunțată în ședința Consiliului de Supraveghere din 2 aprilie 2020, și va intra în vigoare din 3 aprilie 2020.

Îi mulțumesc lui Dan Pascariu, în numele Directoratului și al tuturor colegilor pentru contribuția avută la dezvoltarea sistemului bancar și, în special, a băncii noastre – Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Dan Pascariu, 70 de ani, și-a început cariera bancară în 1973 la Banca Română de Comerț Exterior. În anii 80 a fost unul dintre negociatorii aranjamentelor de reeșalonare a datoriei externe a României.

Din 1990 a devenit președinte al băncii, devenită ulterior Bancorex. Părăsește banca în 1994, când devine președinte executiv al viitoarei Alpha Bank, la care intră și ca acționar, cu un pachet de 5%.

În 1997 devine președinte Bank Austria Creditanstalt România, care fuzionează la nivel global, în anul 2000, cu HypoVereinsbank. În România apare HVB Bank, care fuzionează în 2006 cu Banca Țiriac, absorbită un an mai târziu de UniCredit Bank. Din anul finalizării celor două fuziuni succesive ale celor trei bănci, 2007, a îndeplinit funcția de președinte al Consiliului de Administrație al noii bănci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *