Cariere

Cursuri de formare profesională pentru absolvenți IT

Pasionații și absolvenții de IT se pot înscrie la cursurile celor trei programe de formare profesională Software Tester, Python de la zero și JAVA de la ZERO.

Academia de programare IT Software Development Academy (SDA) lansează un nou program pentru corporații, prin care vor recruta talente non-IT și le vor transforma în programatori juniori.

Corporațiile pot alege un grup de 5-8 persoane care vor putea participa la unul dintre cele trei cursuri de formare profesională, din cinci orase din România: București, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Oradea. Prețul începe de la 6.000 lei și poate ajunge și până la 9.000 lei.

Noul program de recrutare în IT oferă o soluție pentru deficitul în continuă creștere din România – Piotr Mazur, CEO Software Development Academy România.

În cadrul programului, care a fost deja lansat și implementat în alte piețe unde academia este prezentă, inclusiv în Polonia, academia va recruta angajații potriviți și va gestiona procesele de training și integrare pentru angajați.

Peste 81 dintre absolvenții din întreaga lume reușesc să se angajeze în domeniul IT în trei luni după finalizarea cursului. SDA a format 4.500 de studenți din 2014 și este prezentă în opt țări din străinătate.

Corporațiile din România investesc peste 43.000 lei în procesul de recrutare și integrare a unui singur dezvoltator IT. Potrivit  Salesforce Research, 68% dintre recrutori percep procesul de recrutare în IT ca pe o provocare mult mai mare față de acum cinci ani, iar 30% dintre companii au dificultăți în a găsi angajați calificați

Costul cursurilor de formare profesională

  • Software Tester (112 ore) – preț 5.999 RON
  • Python de la zero (311 ore) – preț: 8.499 RON
  • JAVA de la ZERO (360 ore) – preț de la 7.999 RON (Arad), până la 9.499 (București)

Costurile de recrutare a unui angajat nou variază de la startup-uri la corporații. Pentru companiile aflate la început de drum, angajarea este adesea gestionată de conducerea de top, ceea ce înseamnă că procesul de recrutare are un cost mai mare.

Proprietarii de companii mici petrec aproximativ 40% din timpul lor de muncă cu sarcini care nu generează venituri, cum ar fi angajarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *