Cariere

Cele mai căutate joburi sunt cele în care se lucrează de acasă

Joburile remote sau work from home (WFH) au fost cele mai căutate în luna aprilie, cu un volum total de peste 500.000 de accesări, mai mare cu 40% față de luna martie a acestui an, potrivit datelor BestJobs.

În același timp, numărul de joburi remote scoase la concurs de angajatori în luna aprilie a crescut cu 60% față de luna anterioară, în timp ce volumul de aplicări la acest tip de anunț a crescut cu peste 75% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Job-ul din luna aprilie care a acumulat cele mai multe aplicări (1.362) vine de la platforma de anunțuri Olx.ro care a căutat să recruteze prin BestJobs moderatori anunțuri, cu desfășurarea activității de acasă.

Angajații din transporturi, financiar și inginerie au continuat să fie activi în căutarea unui nou loc de muncă și în luna aprilie, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de aproape 60.000.

Se observă o scădere a interesului pentru un job nou din partea candidaților din domeniul medical&pharma, pe fondul schimbării percepției asupra riscurilor existente în acest sector – Dan Puică, CEO BestJobs 

În același timp, luna trecută, se observa o creștere a interesului pentru un job nou din partea candidaților din industriile retail și call center pe fondul creșterii cu circa 40% a numărului de poziții deschise în aceste domenii, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În luna aprilie, candidații au fost interesați și de posturile scoase de către companiile din zona de energie, BPO, farma și tehnologie. Printre companiile care au atras cei mai mulți candidați luna trecută se numără: Enel (3.124 candidați), Genpact (2.316 candidați), Unifarm SA (2.115 candidați), Olx Group (1.637 candidați), Vodafone (1.561 candidați) și Kaufland (1.330 candidați).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *