Antreprenori

Vera Sposa mizează pe serviciul de închiriere a rochiilor de mireasă semnate de designeri celebri

Prezent pe piața rochiilor de mireasă de peste 13 ani, magazinul multibrand Vera Sposa reprezintă în  România branduri prestigioase precum Galia Lahav, Demetrios Platinum, Tina Valerdi sau Nicole Milano.

Plecând de la nevoia clientelor, brandul a lansat de curând serviciul de închiriere a rochiilor de mireasă semnate de designeri celebri, un trend dezvoltat de ceva vreme peste hotare, ceva mai greu acceptat pe piața din România.

 În 2006 nu exista un astfel de serviciu, spune Alina Basalic, fondator al brandului. ”Deși nu am făcut un studiu la momentul respectiv, am decis să ne adresăm mireselor care își doresc apariții rafinate, acesta fiind publicul căruia ne adresăm“, spune Alina Basalic.

Urmărește aici emisiunea Adevărul Financiar Live cu Alina Basalic:

În cazul închirierii rochiei, viitoarea mireasă plătește 30% din prețul de achiziție. De exemplu, o rochie semnată de Galia Lahav , care a fost achiziționată cu 12 000 de dolari, poate fi închiriată cu 4000 de dolari. Pentru achiziție, uneori, sunt necesare și cinci luni, dar pentru închiriere timpul este mult mai scurt.

Viitoarele mirese își pot alege chiar și cu o săptămână înaintea nunții modelul potrivit – Alina Basalic, fondatoarea Vera Sposa

Alina Basalic a mizat pe segmentul de cliente interesate de apariții deosebite, care vor să poarte rochii semnate de designeri celebri.

Procesul de închiriere este facil şi se derulează în 4 etape simple:  

  •  Consiliere personalizată pentru a determina tipul de rochie în funcţie de preferinţe şi de specificul nunţii 
  • Selectarea rochiei, proba şi stabilirea micilor ajustări de care este nevoie, în funcţie de permisivitatea rochiei
  • Rochia este închiriată cu un preţ echivalent cu 30% din preţul cu care ea poate fi achiziţionată. Pentru a securiza returnarea, se percepe o garanţie de 50% din costul de închiriere.
  • Returnarea rochiei se va face în ambalajul original, în termen de 4 zile de la ridicarea din showroom.

Procesul de curăţare, igienizare şi eventualele reparaţii stau în sarcina magazinului.  Garanţia va fi restituită în termen de două zile de la returnarea produselor

Pentru că sunt rare cazurile în care rochia vine perfect pe corpul miresei, magazinul pune la dispoziția clientelor un retușier care să facă ajustările necesare.

Întrebată dacă printre modele se află și creații ale designerilor români, fondatoarea Vera Sposa a declarat că este în discuți pentru viitoare colaborări. În ceea ce privește includerea costumelor populare românești, Alina Basalic recunoaște că una din dorințele pe care le are de ceva vreme, este aceea de a aduce elemente vestimentare din portul tradițional românesc printre creațiile designerilor celebri.

Show-room-ul nu oferă serviciul de închiriere a costumelor pentru bărbați, dar vizează pe viitor includerea acestui serviciu. Conform fondatoarei Alina Basalic, prezența îndelungată pe piața a permis observarea schimbărilor care au loc la nivelul brandurilor high-end și oferirea unor produse și servicii de actualitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *