Antreprenori

Noi destinații și noi zboruri charter aduc Paralela 45 la 70 milioane euro rulaj

Alin Burcea, fondatorul agenției, estimează pentru acest an un rulaj de 70 milioane euro, cu 20% mai mult față de anul trecut. Creșterea vine din destinații noi, dar și dintr-un număr crescut de zboruri charter de pe zece aeroporturi din țară.

Înfiinţată în aprilie 1990, ca una dintre primele trei agenţii private din România, Paralela 45 împlineşte anul viitor 30 de ani de activitate.

Prima agenție a fost deschisă în 1990 în actualul sediu din Bdul Regina Elisabeta și în primul an, turismul intern a reprezentat principala activitate.

Dacă pe atunci clienții erau multumiți pentru că primeau chitanță pentru tot ceea ce plăteau, acum aproape jumătate din turiștii agenției achiziționează vacanțe complet online.

Suntem pe locul şapte ca număr de turişti în Antalya, după Germania, Anglia şi Rusia. Nu cred că mai este loc de creştere în 2020 – Alin Burcea

Alin Burcea își amintește că “Primul nostru grup, prima plecare în străinătate cu turiști a fost în Turcia, la Istanbul” Excursia costa la vremea aceea 25 de dolari și 500 de lei și s-a făcut cu autocarul.

29 de ani mai târziu, Turcia rămâne la fel de importantă pentru omul de afaceri. Una din principalele destinații pentru Paralela 45 este Antalya, unde agenția a trimis în acest an 25.000 de turiști, în creştere cu aproximativ 28% faţă de 2018. Avioanele pline cu turiști români au decolat nu doar din București, ci și din Oradea, Arad, Baia Mare, Bacău, Craiova, Tg-Mureș, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara.

”În total, România a ajuns să trimită în acest an în Antalya 243.000 de turişti. Pentru comparație, în 2015, 130.000 de români şi-au făcut vacanța acolo, iar în 2018 cifra a fost de 190.000 persoane”, spune omul de afaceri.

Vezi aici emisiunea Adevărul Financiar Live cu Alin Burcea.

Dacă vedetele sezonului de vară au fost Antalya și Grecia, în sezonul de iarnă turiștii preferă destinații exotice dar și sejururi în Laponia.

În decembrie, familiile cu copii vor să îl întâlnească pe Moş Crăciun şi pe soţia lui, să viziteze Santa Park şi să facă safari cu husky, într-un cadru natural unic. Așa că pentru al patrulea an consecutiv Paralela 45 lansează charterul spre Ţara lui Moş Crăciun. Un sejur de cinci zile, cu zbor, cazare la hotel de patru stele, transferuri, taxe de aeroport,  porneşte de la 1.990 de euro/adult şi de la 1.661 de euro/copil. Preţul include, de asemenea, excursie la casa lui Mos Crăciun, safari cu husky, excursie la Rovaniemi.

Din totalul programelor din portofoliul agenției, 65% dintre turişti au preferat vacanţe de tip charter&sejur, 17% au ales circuite culturale şi turistice, 15% turism individual, vacanţele cu transport propriu, 3% au ales turismul social.

Și rezervările de vacanţe în România au crescut cu o treime faţă de anul 2018, datorită voucherelor de vacanţă.

Alin Burcea spune că voucherele de vacanță au un impact mare și estimează că valoarea lor va atinge în acest an 300 mil. euro. Cel mai mult au de câștigat din acest program hotelurile de pe litoral și din stațiunile balneo. Statiuni pe care turiștii nu le căutau deloc, sunt acum foarte solicitate, la fel ca și vacanțele în lunile mai și iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *