Antreprenori

Norvegienii de la Visma devin acționari în SmartBill

Fondatorii SmartBill, aplicația românescă de facturare și gestiune creată de compania Intelligent IT, au vândut jumătate din companie furnizorului de soluții digitale integrate Visma din Norvegia.

Deși compania scandinavă intră în acționariatul SmartBill la paritate cu proprietarii Ioana Hasan, Radu Hasan și Mircea Căpățînă, aceștia se vor ocupa în continuare de afacere. Ceilalați doi , fondurile Catalyst România și Gecad Ventures, care au investit în 2016 peste un milion de euro în SmartBill, .

SmartBill a fost înființată în 2006, iar în ultimii patru ani compania și-a multiplicat businessul de cinci ori, având creșteri anuale de 50%. Intrarea în acționariat a companiei norvegiene creează premisele dezvoltării platformei SmartBill în acord cu noile cerințe ale clienților.

Ca asociat în platforma românească, grupul va oferi suportul unui brand puternic, experiența unei companii lider de piață pe segmentul cloud și resurse pentru dezvoltare.

SmartBill va ajuta la consolidarea unei noi piețe pentru grupul Visma –  Jostein Håvaldsrud, Product Director, Visma Group

Grupul Visma, liderul pieței de servicii cloud din nordul Europei, în extindere în centrul și estul Europei, este prezent în România cu birouri de R&D în Sibiu și Timișoara, devine astfel un jucător activ pe piața locală.

SmartBill este primul ecosistem software de business din România, având ca principal obiectiv automatizarea proceselor, transferul de date, precum și emiterea de documente, eliminând astfel munca manuală, redundantă, de reintroducere de date în diverse sisteme.

Serviciile companiei sunt utilizate de peste 65.000 de clienți, de la PFA-uri, la companii mici și mijlocii, și până la multinaționale, din toate sectoarele de business, precum servicii și comerț.

Peste două milioane de documente sunt emise lunar prin intermediul platformei, iar valoarea totală din facturile emise prin SmartBill, însumate, depășește patru miliarde de euro pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *