Antreprenori

Ministrul Economiei: Granturi de 200.000 lei disponibile în cadrul programului de micro-industrializare

Companiile vor putea primi granturi de până la 200.000 lei prin programul de micro-industrializare, remodificat şi orientat către producţia de materiale sanitare.

România, aidoma întregii Europe, este dependentă de importurile din China astfel că este absolut obligatoriu ca, după ce va trece această criză sanitară provocată de coronavirus, economia românească să fie complet regândită, astfel încât să fie produse pe plan intern materiale și echipamente necesare în astfel de situații. Programul de granturi a fost anunțat aseară, într-un interviu la DIGI24, de ministrul Economiei, Virgil Popescu.

În acest context, Romarm a primit acordul pentru o linie de producţie de echipamente sanitare, de măşti, combinezoane, ”astfel încât acestea să rămână în producţia strategică a României”, a explicat Virgil Popescu.

”De aceea am făcut apel la luciditate şi un apel ca să ne trezim în al doisprezecelea ceas şi să începem în România producţia de materiale esenţiale”, a explicat Popescu, În opinia acestuia, economia României va fi repornită, dar ea va trebui complet regândită şi să începem să producem materialele esenţiale în România.

În acest context, ministrul a făcut referire la programul de micro-industrializare, care a fost modificat şi orientat către producţia de materiale sanitare.

Ministrul a precizat că există 65 de milioane de lei, pentru circa 325 de companii care vor produce măşti, biocide, material de îngrijire, combinezoane.

Vreau să mă asigur că acest lucru se va întâmpla şi împreună cu ministrul de Finanţe vom suplimenta fondurile pentru toate companiile care doresc să facă acest lucru – Virgil Popescu, ministrul Economiei

În acest context, ministrul a explicat că, până la sfârşitul săptămânii în curs, o companie românească va începe producţia de măşti, undeva la 3,5 milioane, într-o lună pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *