Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat că va exista un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile în valoare de un miliard de euro.
La Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri va exista un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de un miliard de euro. Ministrul nu a precizat însă care vor fi condițiile concrete de accesare și nici data de la care estimează că va fi funcțional acest pachet.
Acesta va fi împărțit în trei proiecte: 550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant; 350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente; 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă”, a scris, miercuri, pe Facebook, Virgil Popescu.
Totodată, ministrul Economiei a precizat că a emis un ordin prin care a cerut tuturor companiilor să aprobe până pe 15 iunie a.c. planurile de investiții pe următorii cinci ani.
Este vorba despre investiții serioase, care să fie în concordanță cu Green Deal – Virgil Popescu, ministrul Economiei.
Acesta a adăugat că majoritatea companiilor le-au aprobat deja și ar fi vorba despre investiții de circa 12 miliarde de euro.
De la începutul pandemiei și declararea stărilor de alertă și urgență, măsurile de sprijin pentru afacerile românești afectate, direct sau indirect de noua criză, au fost adoptate trei măsuri concrete de ajutor: 1.pentru susținerea forței de muncă a companiilor care și-au oprit ori și-au diminuat drastic activitatea, prin șomaj tehnic susținut din fonduri de stat, 2. amânarea plății ratelor la bancă, pentru persoanele fizice și juridice deopotrivă, și 3. programul IMM Invest, prin care statul garantează împrumuturile bancare contractate în această perioadă, pentru companiile afectate de criza Covid-19.
Spre deosebire de țările cu economii dezvoltate, în care guvernele au decis infuzii de numerar în economie, direcționate atât înspre persoane fizice cât și spre companii, în România nu a fost adoptată o astfel de măsură.
Anunțul ministrului de Finanțe privind pregătirea unui astfel de pachet, în care companiile vor beneficia de un ajutor bănesc nerambursabil este primul de acest fel din anul în curs.
In loc sa mareasca pensia minima la 1000 lei si sa faca mariri cu sume si nu cu procente care maresc decalajul banesc care la salarii era tot cu o anumita suma .adica salariul mediu al lui x pe cei 40ani de munca a fost mai mare cu 700 lei ca cel al lui y rezulta ca pensia lui x trebuie sa fie cu max 500 lei mai mare ca a lui y . Ce ticalos a inventat porcaria cu marirea procentuala , care este ilogica si nedreapta ? Iar ceilalti care ar putea indrepta asta sunt analfabeti din pacate …Similar , granturile UE se vor duce doar la preteni si rude !
Din pacate, din cauza politicilor economice defectuoase din ultimii ani, majorarea pensiile nu poate fi sustinuta de bugetul Romaniei. Promisiunea de majorare si legea in sine au fost, anul trecut, pregatite exact in scop electoral, fara a fi realizate calcule economice serioase in acest sens.
Sunt numai promisiuni electorale si de data asta? Vom vedea.
Dacă o firmă a beneficiat de start up 44000eur mai poate beneficia de aceste proiecte de 200000 eur
Multumesc
Inca nu a fost publicat programul. Sa speram ca nu vor fi oprite de la finantare companiile care a beneficiat in trecut de alte forme de finantare.