Antreprenori

Întreprinderile mici și mijlocii vor primi finanțare de 10 milioane lei

Prin programul IMM Invest România, întreprinderile mici și mijlocii vor primi finanțare garantată de stat de 10 milioane lei.

Garanția de către stat se mărește de la 50% la maximum 80% din valoarea finanțării pentru credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite sau linii de credit pentru capital de lucru.

Pentru IMM-urile care nu au depus situații financiare la data solicitării creditului garantat, valoarea maximă a finanțării pentru va fi calculata pe baza mediei cheltuielilor aferente din balanțele lunare.

De asemenea, prin acest program se vor acorda una sau mai multe garanții pentru credite/linii de credit pentru finanțarea capitalului de lucru, de maximum 90%. Valoarea maximă pentru microîntreprinderi va fi de 500.000 lei, iar pentru întreprinderile mici de un milion lei.

Statul va subvenționa cu 100% dobânzile aferente creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru și a creditelor pentru investiții, din bugetul Ministerul Finanțelor Publice în cadrul unei scheme de ajutor de stat/de minimis.

Perioada de acordare a subvenției de dobânda poate dura până la 31 martie 2021. Durata maximă a finanţărilor este de 120 de luni în cazul creditelor pentru investiţii şi de 36 de luni în cazul creditelor/liniilor de credit pentru capitalul de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *