Antreprenori

Analiza Ingenius Hub: Subvenții de câte 10.000 euro pentru IMM-urile care păstrează toate locurile de muncă

Ingenius HUB, prin intermediul rețelei Ingenius NET, a inițiat la începutul lunii aprilie campania „Construim Împreună #ViațăDupăCOVID19” privind impactul coronavirusului asupra activități IMM-urilor din România.

Potrivit rezultatelor campaniei, o intervenție de 2% din PIB ar salva aproape jumătate din economie și jumătate din locurile de muncă, dacă Guvernul ar acorda subvenții de câte 10.000 euro tuturor companiilor mici care păstrează integral locurile de muncă.

Microîntreprinderile și întreprinderile mici au avut în general tendința de a menține toate locurile de muncă, de a acționa în sensul digitalizării și de a se adapta pentru a menține un grad ridicat de funcționare, chiar dacă au avut dificultăți financiare în această perioadă.

La începutul anului urma să se lanseze a treia rundă a programului Start-up Nation, prin care 10.000 de firme noi erau finanțate cu 40.000 euro de fiecare. Ingenius HUB spune că aceasta sumă ar putea fi redirecționată pentru susținerea unui număr de 40.000 de microîntreprinderi.

Companiile mici pot fi cel mai ușor re-echilibrate – Rodica Lupu, fondator Ingenius Hub.

În Romania sunt peste 400.000 de microîntreprinderi și întreprinderi mici din totalul de cca 550.000 de companii. IMM-urile răspund pentru jumătate din economie și aproximativ 2,5 milioane de salariați, având o cifră de afaceri de aproape 1 miliard de euro pe zi.

Prin această campanie, Ingenius HUB face un apel unitar către autoritățile îndreptățite pentru a aplica un set de măsuri adaptate la nevoile și așteptările reale ale mediului de business din România.

Ingenius NET este o rețea de stakeholders interesați de dezvoltarea antreprenoriatului în România, precum și de sprijinirea cercetării și inovării, în special în industriile strategice. Din Ingenius NET fac parte autorități publice, universități, companii, ONG-uri și structuri patronale, acestea din urmă fiind și actori importanți în susținerea inițiativelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *