Antreprenori

Hub tehnologic la Iași susținut de BCR și Modex

Cu o suprafață de 250 metri pătrați, amplasată în clădirea Băncii Comerciale Române (BCR) din zona Podu Roș, a doua locație de coworking Fab Lab Iași este gata de lansare .

Proiectul a fost derulat în cadrul programul de incubare BCR-InnovX, într-un proiect dedicat comunității IT din Iași început în urmă cu trei ani, și este realizat în parteneriat cu BCR și Modex. Noua locație va fi inaugurată la începutul lunii iunie 2020.

Fab Lab BCR powered by Modex este primul pas către extinderea la nivel regional a companiei Modex – Alin Iftemi, Head of Business & Co-founder Modex

Fenomenul de #coworking este liantul socio-profesional care ar putea crește eficiența și ar preveni izolarea celor care lucrează de acasă. Antreprenorii și freelancerii care împart un spațiu comun lucrează mai eficient, împart experiențele, evenimentele și workshop-urile.

Noul spațiu Fab Lab din Iasi va fi inaugurat in luna iunie 2020, oferind scenarii de folosire flexibilă (zone de coworking, săli de cursuri și conferințe, birouri dedicate), funcționând ca o platformă independentă care să catalizeze inovația și colaborarea adresată comunității antreprenoriale din Iași.

BCR a creat acceleratorul BCR-InnovX ca program dedicat firmelor din tehnologie realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Modex, EdX, Startup Grind, Mindspace, European Center for Services Investments and Financing (ECSIF) si MIT Enterprise Forum. Acceleratorul a inițiat în acest an și un program de incubare pentru start-up-urile din Iași împreună cu Fab Lab Iași și Școala Informală de IT.

Modex e o companie specializată în blockchain care a dezvoltat soluția software Blockchain Database (BCDB). Creat de programatorii români, Modex BCDB propune o nouă perspectivă tehnologică asupra modului în care companiile sau instituțiile îşi gestionează propriile baze de date. Recent, Modex BCDB a primit certificarea „Seal of Excellence” din partea Comisiei Europene în cadrul Horizon 2020, program care oferă posibilităţi de finanţare pentru cercetare şi inovare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *